Ενημερωτικές εκδηλώσεις στην ΠΕ Λακωνίας σχετικά με τον αλιευτικό τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

shade.gif

Την Κυριακή 30/5 ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις στην ΠΕ Λακωνίας, στο πλαίσιο της καμπάνιας που διενεργεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της αλιευτικής κοινότητας και των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τον αλιευτικό τουρισμό.

Οι εκδηλώσεις φιλοξενήθηκαν στο Café Stathmos στο Γύθειο  στις 28/5, στο Μπιλλίνης Café στη Νεάπολη στις 29/5 και στο Remezzo Café στην Ελαφόνησο στις 30/5.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης τίμησε με την παρουσία του όλες τις εκδηλώσεις ενώ τον συντονισμό των εκδηλώσεων είχε  η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Άννα Καλογεροπούλου.

Το Τμήμα Προβολής και Συνεργασιών της Αναπτυξιακής Πάρνωνα επιμελήθηκε τη διοργάνωση των εκδηλώσεων κατά τις οποίες διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικά με  τις προϋποθέσεις και τις προβλεπόμενες διαδικασίες άσκησης αλιευτικού τουρισμού.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Πάρνωνα  κ. Σπύρος Φλώρος, η Αντιδήμαρχος Δήμου Ανατολικής Μάνης κα Ελένη Δρακουλάκου, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας κ.  Χαράλαμπος Κουτσονικολής, η κα Παναγιώτα Αλειφέρη, Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Μονεμβασίας, η Δήμαρχος Ελαφονήσου κα Ευσταθία Λιάρου καθώς και ο Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Ελαφονήσου κ. Παναγιώτης Ρουμάνης.

Σημαντική ήταν και η παρουσία των αλιέων, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα, σκέψεις και προβληματισμούς που αφορούν τον τομέα τους.

Οι εισηγήσεις που αναπτύχθηκαν κατά τις εκδηλώσεις αφορούσαν:

  • «Η ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού, από την Πελοπόννησο σε όλη την Ελλάδα», κ. Γεώργιος Λουρδής, Συνιδρυτής-Συνεργάτης του Fishing Trips
  • «Παρουσίαση σχεδίου 1ης Πρόσκλησης “ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ”, στο πλαίσιο εφαρμογής του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Αλιείας, Προτεραιότητα 4 του ΕΠΑΛΘ 2014-2020», κ. Γεώργιος Κανελλόπουλος, Σύμβουλος δημοσίων σχέσεων-παροχή επιχειρηματικών συμβουλών, συνεργάτης Πάρνωνα Α.Ε., κα Αλεξάνδρα Ψαρολόγου, Στέλεχος ΕΦ Αλιείας Αναπτυξιακής Πάρνωνα

Ο επόμενες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κιάτο στις 5/6 και στο Ξυλόκαστρο στις 6/6.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια ενημέρωσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Τουρισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου (τηλ.: 2713 610171, email: tourismos@arcadia.gr ) και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα (τηλ.: 27570 22807, email: info@parnonas.gr ), ώρες επικοινωνίας 8:00 – 15:00.

 

Τμήμα Προβολής και Συνεργασιών

Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α.

 

Για να δείτε ή να κατεβάσετε το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου σε pdf μορφή, πατήστε εδώ.

 

|