20 Μαΐου 2015

Τα προϊόντα και οι γεύσεις της Φθιώτιδας αναδείχθηκαν Στις 13 και 14 Μαΐου 2015, μέσα από το διατοπικό σχέδιο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», με την καταγραφή τους σε ένα διαφημιστικό βίντεο, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου.

Στο Σχέδιο συμμετέχουν 20 Αναπτυξιακές Εταιρείες της Ελλάδος και χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος LEADER. Το έργο αφορά στην ανάδειξη των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων οι οποίες δημιουργούνται με αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα (ΠΟΠ, ΠΓΕ) και εκλεκτά προϊόντα από την κάθε περιοχή της Ελλάδας. Σκοπός είναι η ανάδειξη και εξέλιξη της γαστρονομικής μας παράδοσης, προς όφελος της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού, μέσα από σύγχρονη ματιά και εργαλεία.

Στο συγκεκριμένο βίντεο φιλοξενήθηκαν, μέσω και της προβολής τους στον Εκθεσιακό χώρο της Λαμίας στην 49η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα της Φθιώτιδας όπως το τυρί, οι χυλοπίτες, οι ελιές, το ελαιόλαδο, το κρέας, το φιστίκι, τα κρασιά κτλ.

Για τα προϊόντα μίλησαν οι: Συντονιστής προγράμματος Τοπικού Προγράμματος EADER, κ. Λεωνίδας Ράπτης, ο τοπικός παραγωγός γαλακτοκομικών Κωνσταντίνος Ζήσιμος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος LEADER και ιδιοκτήτης Ελαιοτριβείου. Ο σεφ Θανάσης Καραγεώργος μαγείρεψε χοιρινό με τραχανά.

Το κινηματογραφικό συνεργείο έμεινε δύο ημέρες για τα γυρίσματα και επισκέφθηκε χαρακτηριστικά τοπία της περιοχής, ανάμεσα στα οποία ήταν το κάστρο της Λαμίας καθώς και η ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου.