2 Οκτωβρίου 2015

Η Μεσσηνία, είναι ένας τόπος με βαθιά ιστορία, φυσική ομορφιά, σημαντικά αξιοθέατα, γραφικά παραδοσιακά χωριά και μαγευτικές παραλίες. Εκεί βρέθηκε το κινηματογραφικό συνεργείο από το διατοπικό πρόγραμμα «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές». Η κινηματογράφηση έγινε για τη δημιουργία βίντεο προβολής της περιοχής, με στόχο την ανάδειξη των εκλεκτών τοπικών γεύσεων με αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα, στο πλαίσιο της διατοπικής συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές». Στο Σχέδιο συμμετέχουν 21 Αναπτυξιακές Εταιρείες της Ελλάδας και χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος LEADER.

Η Καλαμάτα, η Πύλος, το Πολυλίμνιο, η Γιάλοβα, η Αρχαία Μεσσήνη, η Λακωνική Μάνη, οι μαγευτικές παραλίες είναι κάποια από τα σημεία κινηματογράφησης.
Η εύφορη γη της Μεσσηνίας δίνει πολλά και εκλεκτά προϊόντα και εξαιρετικές γεύσεις. Έτσι η βιντεοσκόπηση ήταν πλούσια και περιελάμβανε τα εξής προϊόντα: Ελαιόλαδο, ελιές Καλαμών, τυριά, σφέλα, παστά, σύγκλινο, λουκάνικα, τραχανάς, σύκα, σταφίδες, παστέλια, κρασιά , ξύδια, μουστάρδες, λαλλάγια κ.α.

Για τον πλούτο της περιοχής μίλησαν: Γιάννης Αργυράκης Πρόεδρος Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, Διονυσία Βλαχονικολού από την Ενωση Αγροτικών συνεταιρισμών Ελαιολάδου, Χρήστος Παπαδημητρίου Διευθυντής της εταιρείας Παπαδημητρίου ξύδια-μουστάρδες κα, Γιάννης Τσαβολάκης οινολόγος BioVin.

Συνταγές έφτιαξαν:

  1. Σ. Κομπογιαννίτης σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου Κάρδαμο που μας έφτιαξε ξινό παραδοσιακό τραχανά, με χοιρινό παστό και σφέλα Μεσσηνίας
  2. Πέτρος Βρυώνης, σεφ, που μας έδειξε μια Μεσσηνιακή πράσινη σαλάτα με μανιτάρια, σύκα και σύγκλινο, με σως βαλσαμικό και πετιμέζι.