1 Απριλίου 2015

Επόμενος σταθμός στο μεγάλο οδοιπορικό για το διατοπικό σχέδιο συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» ήταν η Καβάλα. Η άλλοτε «Μέκκα του καπνού» με το υπέροχο λιμάνι της, ανάσα για τους κατοίκους, και την γραφική παλιά πόλη της, προσφέρει μια μεγάλη γκάμα εκλεκτών τοπικών προϊόντων και γεύσεων, τα οποία αποτυπώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στην κάμερα.

Το εκλεκτό οινοποιείο του Γεροβασιλείου, στους πρόποδες του Παγγαίου Όρους, με τα υψηλής ποιότητας κρασιά Βιβλία Χώρα, από αμπέλια βιολογικής γεωργίας, τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες, τα τυριά, το λάδι, το μέλι, τα ακτινίδια, τις μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού, είναι μερικά από τα προϊόντα που προβλήθηκαν.

Στο βίντεο φιλοξενήθηκαν οι εξής παραγωγοί:
Θόδωρος Τερζίδης, από την εταιρεία Donna Anastasia, Εταιρεία με χειροποίητα παραδοσιακά γλυκά με την προσθήκη μελιού, Πασχάλης Βαζακίδης, με τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά από το Παγγαίο Όρος, που χρησιμοποιούνται στα φαγητά αλλά και για την παρασκευή αφεψημάτων, Βαλεντίνη Ιωακειμίδου παραγωγός κουραμπιέδων και παραδοσιακών αλλά και νέων γεύσεων, Νικόλαος Μάρτος από την ομώνυμη βιομηχανία γάλακτος, που παράγει λευκό και κατσικίσιο τυρί καθώς και γιαούρτια.

Εκτός από τα προϊόντα, η μαγείρισσα Καλλιόπη από το κτήμα Παπαδοπούλου, μαγείρεψε παραδοσιακή φασολάδα αλλά και Ποντιακά πισία.

Τέλος, ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Καβάλας Μιχάλης Σκορδάς, μίλησε για τη συμμετοχή της Αναπτυξιακής στο διατοπικό σχέδιο συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», τονίζοντας την ουσία του, που είναι κατά την άποψή του, να δικτυώσει τις περιοχές και τα προϊόντα τους, σαν επιτομή της παραδοσιακής ελληνικής γαστρονομίας και να προβάλλει το σύνολο της προσφοράς της ελληνικής υπαίθρου.