1 Απριλίου 2015

Στη Φωκίδα συνεχίστηκε η κινηματογράφηση για τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού με στόχο την ανάδειξη των εκλεκτών τοπικών γεύσεων με αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα, στο πλαίσιο του διατοπικού προγράμματος «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», που υλοποιεί και συντονίζει η Αναπτυξιακή Πάρνωνα και συμμετέχουν 20 ΟΤΔ LEADER της Ελλάδας.

Το κινηματογραφικό συνεργείο με τους δημοσιογράφους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πραγματοποίησε λήψεις στα πιο χαρακτηριστικά σημεία του Νομού Φωκίδας εστιάζοντας πάντα στην ανάδειξη της γαστρονομίας της περιοχής.

Συγκεκριμένα, η ελιά Άμφισσας, προϊόν Π.Ο.Π., είχε πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς και το ελαιόλαδο από τους ξακουστούς ελαιώνες της περιοχής. Στο οδοιπορικό κατεγράφη το λιομάζωμα, η διαδικασία στο ελαιοτριβείο και το τελικό προϊόν.

Το τσίπουρο, το μέλι, η φρέσκια γύρη, οι χυλοπίτες, ο τραχανάς αλλά και τα κτηνοτροφικά προϊόντα της περιοχής, κυρίως του Λιδωρικίου, όπως κατσικίσιο τυρί, κασέρι, γραβιέρα, συνέθεσαν το γαστρονομικό χάρτη της περιοχής. Στο Γαλαξίδι, ο σεφ Νίκος Θεοχάρης δημιούργησε τοπικά πιάτα όπως τα Γαλαξιδιώτικα κελέμια αλλά και τον Χαλβά της κόλλας.

Ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Φωκικής, κ. Χρήστος Γάτος, μίλησε για την διατροφική αξία των προϊόντων της περιοχής, την ανάγκη διαφήμισής τους με τη δημιουργία βίντεο προβολής, αλλά και την ενσωμάτωσή τους μέσω της γαστρονομίας στον τουριστικό χάρτη.

Το συνεργείο εκτός από τα προϊόντα, αποτύπωσε όμορφες εικόνες, ξεκινώντας από το απαράμιλλης ομορφιάς Δελφικό τοπίο με τους ελαιώνες, την Ιτέα, το Γαλαξίδι και το άγνωστο σε πολλούς νησί Τροιζόνια.