26 Οκτωβρίου 2015

Την Χαλκιδική, έναν από τους πιο αναπτυγμένους τουριστικά προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές αλλά και μια περιοχή με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, επισκέφθηκε το κινηματογραφικό συνεργείο από το Έργο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», που χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος LEADER. Η κινηματογράφηση έγινε για τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού με στόχο την ανάδειξη των εκλεκτών τοπικών γεύσεων με αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα καθώς και της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης. Στο παραπάνω σχέδιο συμμετέχουν 21 Αναπτυξιακές Εταιρείες της Ελλάδος.

Μέσα σε αυτόν τον «παράδεισο» οι ιδιαίτερες γεύσεις έχουν την τιμητική τους. Τα προϊόντα της Χαλκιδικής που ξεχωρίζουν: Λάδι, αγουρέλαιο, σαπούνια και κρέμες από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικά κρασιά, τυριά είναι μερικά από τα τοπικά προϊόντα και προϊόντα ΠΟΠ που αναδεικνύονται μέσα από το διατοπικό πρόγραμμα «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές».
Στο βίντεο προβολής μιλούν:

 1. Γιώργος Πασαλής, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής
 2. Τάσος Λειβαδιώτης, υπεύθυνος προγράμματος «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές»
 3. Δημήτρης Λαδάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας LADAS FOOD, που παράγει και εξάγει ελιές.
 4. Ηλιάνα Στέγκου, από το κτήμα Porto Karras με τα κρασιά ΠΟΠ από τις πλαγιές του Μελίτωνα στη Σιθωνία
 5. Στέλλα Κούρα, από το μελισσοκομείο Κούρας, που παράγει μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη, κερί
 6. Ελένη Ζώτου ελαιοπαραγωγός του ΠΟΠ αγουρέλαιου Χαλκιδικής
 7. Ζαχαρούλα Βασιλάκη, παραγωγός ελαιολάδου, αγουρέλαιο, ελιές, σαπούνια, κεραλοιφές, αλοιφές για δερματικές παθήσεις αλλά και για καλλυντική χρήση
 8. Αντώνης Βασιλάκης από το παραδοσιακό σαπουνοποιείο Βασιλάκη, που φτιάχνει σαπούνι από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, και σαπούνια με αιθέρια έλαια λεβάντα, ευκάλυπτο, πρόπολη, δάφνη
 9. Σοφία Χλέπα, παραγωγός οικολογικής καλλιέργειας για τσίπουρο και κρασί
 10. Γιώργος Κιρκούδης, παραγωγός αγουρέλαιο ΠΟΠ\
 11. Αρης Δήμου σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου Αγιονέρι στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, που μας έφτιαξε φιλέτο κοτόπουλο με αγουρέλαιο, φασκόμηλο, δεντρολίβανο και ελιές.