Πρόσκληση συμμετοχής παραγωγών και τυροκόμων της Ανατολικής Πελοποννήσου (περιοχή παρέμβασης της ΟΤΔ Πάρνωνα) στο 2ο εργαστήριο σχετικά με την παραγωγή και τη διακίνηση των τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων

shade.gif

Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α., στο πλαίσιο υλοποίησης της τοπικής δράσης 3.2.2 «Εργαστήρια για τους παραγωγούς», υποδράση 3.2.2.α. «Εργαστήρια και σεμινάρια» του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας με τίτλο “Say cheese! Balkan cheese” του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020, προσκαλεί τους παραγωγούς και τυροκόμους της περιοχής της Ανατολικής Πελοποννήσου να συμμετάσχουν στα εργαστήρια για δράσεις ενημέρωσης και ενίσχυσης δεξιοτήτων που θα υλοποιηθούν το διάστημα Φεβρουάριος-Μάρτιος 2024 (συνολικά 4 εργαστήρια), σχετικά με:

1) τις νέες τάσεις στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως τα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας από αίγειο γάλα,

2) τις δυνατότητες συμβολής των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων στο τοπικό τουριστικό προϊόν, μέσα από δημιουργία θεματικών τουριστικών πακέτων στους δρόμους τυριού του Πάρνωνα. (αυτή η ενότητα θα αφορά τους τυροκόμους με επιτόπου επισκέψεις με αντικείμενα τα επισκέψιμα τυροκομεία, τις δυνατότητες χρηματοδότησης και τους δρόμους του τυριού στην Πελοπόννησο).

Το δεύτερο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 στα Ανώγεια Δήμου Σπάρτης Λακωνίας και ώρα 19.30 στο Κοινοτικό κατάστημα (επί της πλατείας).

Εισηγητές:

  1. Σταύρος Αραχωβίτης, Γεωπόνος MSc
  2. Γαρυφαλιά (Λίνα) Χαρβούρου, Γεωπόνος

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής έως 14/02/2024 (με αποστολή e-mail: akodella@parnonas.gr, ikalaver@parnonas.gr, ή τηλεφωνική επικοινωνία στα γραφεία της Εταιρείας, 27570-22807, υπεύθυνες Άννα Κοδέλλα, Ιβάνα Κάλαβερ).

 

 

shade.gif

 

 

Για να δείτε ή να κατεβάσετε την πρόσκληση σε pdf μορφή, πατήστε εδώ.

 

 

 

|