Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων σύναψης Σύμβασης Μίσθωσης Έργου (Σ.Μ.Ε.) Ιδιωτικού Δικαίου

shade.gif

Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα Ανώνυμη Εταιρεία. Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ανακοινώνει

ότι προτίθεται να καταρτίσει Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (Σ.Μ.Ε.) με ένα (1) άτομο, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος στεγαστικής συνδρομής «ΚΑΛΥΨΗ», συνολικής διάρκειας από την υπογραφή της σύμβασης για τριάντα πέντε μήνες, με δυνατότητα παράτασης εφόσον απαιτηθεί.

Η Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (Σ.Μ.Ε.) αφορά σε ένα (1) άτομο ΠΕ με εμπειρία στην υλοποίηση κοινωνικών προγραμμάτων.

Το αντικείμενο της συμβάσης αφορά την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος στεγαστικής συνδρομής «ΚΑΛΥΨΗ» και δεν καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Αναπτυξιακής Πάρνωνα.

 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ιστορικό

Η Εταιρεία στο πλαίσιο των σκοπών και των δραστηριοτήτων της διαχειρίζεται προγράμματα χρηματοδοτούμενα από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και προωθεί τοπικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σε διάφορους τομείς.

H Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. είναι ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά την έννοια του άρθρου 2 του Ν. 4674/2020. Είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο των Αναθετουσών Αρχών/ Αναθετόντων Φορέων της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων με αριθμό εγγραφής ID 1936.

Η Εταιρεία στα καταστατικά της κείμενα περιλαμβάνει την επιστημονική, συμβουλευτική και τεχνική στήριξη των ΟΤΑ και των ενώσεών τους, την υποστήριξη και εφαρμογή της αναπτυξιακής πολιτικής των δήμων και των περιφερειών, την ωρίμανση έργων υποδομής και την υλοποίηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής, ψηφιακής σύγκλισης και αειφόρου ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τα παραπάνω η Εταιρεία έχει προβεί στην σύναψη της από 07-04-2023 Προγραμματικής Σύμβασης κατ’ εφαρμογή του άρθρου 100 του Ν.3852/2010 με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Δήμο Τρίπολης για την υλοποίηση του προγράμματος στεγαστικής συνδρομής «ΚΑΛΥΨΗ».

Αντικείμενο του Έργου

Στο Πλαίσιο των παραπάνω η Αναπτυξιακή Πάρνωνα, έχει αναλάβει:

  • Την ευθύνη της υλοποίησης του οικονομικού αντικειμένου του προγράμματος
  • Να διαχειρίζεται τον προϋπολογισμό του προγράμματος
  • Να παραλαμβάνει και να εξετάζει τις αιτήσεις των υποψηφίων προς ένταξη στο πρόγραμμα ιδιοκτητών ακινήτων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 8 της Κ.Υ.Α.
  • Να προβαίνει σε δειγματοληπτικούς ελέγχους για την καταλληλότητα των ακινήτων.
  • Να παραλαμβάνει και να εξετάζει τις αιτήσεις των υποψηφίων ωφελούμενων προς ένταξη στο πρόγραμμα δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 της Κ.Υ.Α.
  • Να καταρτίζει τη λίστα ωφελούμενων του προγράμματος, σύμφωνα με τη διαδικασία μοριοδότησης που ορίζεται στο άρθρο 4 της Κ.Υ.Α.
  • Να καταβάλλει στους ιδιοκτήτες τις δαπάνες μίσθωσης και επισκευής φθορών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 6 της Κ.Υ.Α. και τον προϋπολογισμό της παρούσας
  • Να προβαίνει στη σύναψη συμβάσεων εργασίας ή έργου με το αναγκαίο προσωπικό για την υποστήριξη του προγράμματος σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τα οριζόμενα στο άρθρο 6 της Κ.Υ.Α. και τον προϋπολογισμό της παρούσας
  • Να διαχειρίζεται τις συμβάσεις του προγράμματος
  • Να προβαίνει στη σύναψη συμφωνητικών ένταξης με τους ωφελούμενους του προγράμματος
  • Να μεριμνά για την αντιστοίχιση των ωφελούμενων με το διαθέσιμο στεγαστικό απόθεμα του προγράμματος και να προτείνει κατάλληλα διαθέσιμα ακίνητα στους ωφελούμενους του προγράμματος
  • Να παρέχει κάθε αναγκαία υποστήριξη και διαμεσολάβηση μεταξύ των ιδιοκτητών ακινήτων και των ωφελούμενων του προγράμματος κατά τη διαδικασία σύναψης μίσθωσης και κατά τη διάρκειά της
  • Να συνεργάζεται με τον Δήμο Τρίπολης κατά την υλοποίηση του προγράμματος παρέχοντας κάθε αναγκαία υποστήριξη και συνδρομή
  • Να υποβάλλει στη Διαχειριστική Αρχή του ΟΠΕΚΑ τα απαραίτητα δικαιολογητικά και παραστατικά δαπανών για τον έλεγχο της επιλεξιμότητας δαπανών του προγράμματος.

 

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ – ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Υπεύθυνοι για τη διανομή της Πρόσκλησης και την παροχή πληροφοριών, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες είναι η κ. Άννα Κορδονούρη, στα τηλέφωνα 27570 22807-8.

Το υλικό της Πρόσκλησης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Πάρνωνα: www.parnonas.gr, απ’ όπου μπορούν να το προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν σφραγισμένο Φάκελο Συμμετοχής (ιδιοχείρως ή ταχυδρομικά ή με ταχυμεταφορά) στα Κεντρικά Γραφεία της Αναπτυξιακής Πάρνωνα στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, Τ.Κ. 22300 μέχρι την 23/06/2023 και ώρα 16:00 με την επισήμανση «Να μην ανοιχθεί από την ταχυδρομική υπηρεσία ή τη γραμματεία».

Οι Φάκελοι Συμμετοχής θα πρέπει να έχουν την ένδειξη «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων για την κατάρτιση Σύμβασης Μίσθωσης Έργου (Σ.Μ.Ε.) στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος στεγαστικής συνδρομής «ΚΑΛΥΨΗ», και να πρωτοκολληθούν μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία και ώρα.

Φάκελοι που θα υποβληθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα, θα αποκλείονται από τη διαδικασία της αξιολόγησης.

 

ΟΡΓΑΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Η αξιολόγηση των υποψηφίων θα γίνει από Επιτροπή Αξιολόγησης και η λήψη της τελικής απόφασης θα γίνει από τα αρμόδια όργανα της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και θα καταρτισθεί για αυτό πίνακας κατάταξης.

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

Μετά την κατάρτιση των πινάκων, η Αναπτυξιακή Πάρνωνα. Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. θα αναρτήσει τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων στην ιστοσελίδα της (www.parnonas.gr) και στα γραφεία της.

Κατά των πινάκων αυτών επιτρέπεται στους ενδιαφερόμενους η άσκηση ένστασης μέσα σε αποκλειστική προθεσμία πέντε (5) ημερών (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) η οποία αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής τους. Η ένσταση κατατίθεται ή αποστέλλεται με συστημένη επιστολή στην Αναπτυξιακή Πάρνωνα. Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α.

 

Λεωνίδιο, 13/06/2023

Για την Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α.

O Διευθύνων Σύμβουλος

Μαρίνης Μπερέτσος

 

Για να δείτε ή να κατεβάσετε το πλήρες και αναλυτικό κείμενο της πρόσκλησης με τα παραρτήματα, την αναλυτική περιγραφή του έργου, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα κριτήρια κατάταξης και βαθμολόγησης, κτλ σε pdf μορφή, πατήστε εδώ.

|