Δελτίο Τύπου ESTIA: “Δράση παράδοσης υλικού δημιουργικής απασχόλησης στο Τμήμα Παιδείας και Δια βίου Μάθησης και Αθλητισμού του Δήμου Τρίπολης”

shade.gif

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 υλοποιήθηκε δράση παράδοσης υλικού δημιουργικής απασχόλησης στο Τμήμα Παιδείας και Δια βίου Μάθησης και Αθλητισμού του Δήμου Τρίπολης. Το υλικό παραδόθηκε από το προσωπικό του Προγράμματος ESTIA Τρίπολης, στον χώρο του εν λόγω Τμήματος του Δήμου, κατόπιν προγραμματισμένης επίσκεψης.

Το υλικό δημιουργικής απασχόλησης περιλάμβανε μπλοκ ακουαρέλας, ακρυλικά χρώματα μικρής και μεγάλης συσκευασίας, πλαστελίνες, διάφορα παραμύθια, τετράδια και βιβλία ποικίλων δραστηριοτήτων και ασκήσεων, τετράδια και βιβλία ζωγραφικής, επαναχρησιμοποιήσιμες κόλλες σε μορφή πλαστελίνης, ξυλάκια αριθμητικής, ξύστρες, γόμες.

Στην δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Προγράμματος ESTIA Tρίπολης με το Τμήμα Παιδείας και Δια βίου Μάθησης και Αθλητισμού του Δήμου Τρίπολης, παρέστη η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου, κα Καραλέκα Παναγιώτα- Μαρία, η οποία παρέλαβε το υλικό δημιουργικής απασχόλησης.

Το παραδοθέν υλικό θα διατεθεί μέσω του Τμήματος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης και Αθλητισμού στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Τρίπολης και θα αξιοποιηθεί από τις Υπεύθυνες των ΚΔΑΠ για την δημιουργική ενασχόληση παιδιών συμπολιτών μας, που έχουν εγγραφεί και παρακολουθούν τα προγράμματα των ΚΔΑΠ του Δήμου Τρίπολης.

Η παραπάνω δράση βασίζεται στην επερχόμενη λήξη του Προγράμματος ΕSTIA και αποτελεί μία κίνηση ευγενικής προσφοράς και αλληλεγγύης, που αποσκοπεί στην υποστήριξη των ΚΔΑΠ του Δήμου Τρίπολης και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση και προώθηση όλων των παιδιών σε υπηρεσίες και δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, μέσω των οποίων θα γεμίζουν παραγωγικά τον ελεύθερο χρόνο τους, καλλιεργώντας τα ταλέντα και τις ευαισθησίες τους.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΠΑΡΝΩΝΑΣ ΑΕ Α.Ο.Τ.Α ευχαριστεί θερμά το Τμήμα Παιδείας και Δια βίου Μάθησης και Αθλητισμού του Δήμου Τρίπολης και την κα Καραλέκα Παναγιώτα-Μαρία για την άψογη συνεργασία.

 

Για να δείτε ή να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου σε pdf μορφή, πατήστε εδώ.

|