Δελτίο Τύπου ESTIA: “Η αξία της εκπαίδευσης. Δράση επιμορφωτικής συνάντησης ωφελούμενων γονέων, που φιλοξενούνται στο Πρόγραμμα ESTIA Τρίπολης”

shade.gif

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης πραγματοποιήθηκε δράση επιμορφωτικής συνάντησης ωφελούμενων γονέων, που φιλοξενούνται στο Πρόγραμμα ESTIA Τρίπολης. Η επιμορφωτική συνάντηση, η οποία είχε θέμα «η αξία της εκπαίδευσης» υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Αρκαδίας «Ανέλιξη».

Στόχος της συνάντησης ήταν η παροχή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γονέων για τα ποικίλα μορφωτικά αγαθά που παρέχει η εκπαίδευση, προκειμένου να διευκολύνουν και να υποστηρίξουν την εγγραφή και την παραμονή των παιδιών τους στο σχολείο και να ενθαρρύνουν την συμμετοχή τους στην σχολική ζωή. Επιπλέον, η συνάντηση αποσκοπούσε στο να βοηθήσει τους γονείς να αντιληφθούν τον πολύτιμο πολλαπλό ρόλο του σχολικού θεσμού, όπως και να συνειδητοποιήσουν ότι η εκπαίδευση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εφόδια του ανθρώπου, αλλά και το θεμέλιο των βασικών δεξιοτήτων της ζωής και περιλαμβάνεται στις βασικές μέριμνες κάθε κράτους.

Στην επιμορφωτική συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν 10 ωφελούμενοι γονείς πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σχετικά με τα οφέλη και την αξία της εκπαίδευσης και ακολούθησε συζήτηση επί του θέματος. Οι συμμετέχοντες γονείς μοιράστηκαν τις προσωπικές τους οπτικές σχετικά με την εκπαίδευση και κατέθεσαν τις προσωπικές τους απόψεις για τους παράγοντες που αναστέλλουν την τακτική φοίτηση των παιδιών τους στο ελληνικό σχολείο και παρεμποδίζουν την ομαλή συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά δρώμενα, ενώ αναφέρθηκαν στις διαφορές μεταξύ του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας προέλευσης τους. Επιπρόσθετα, επισημάνθηκε η σημασία της σύνδεσης μεταξύ σχολείου και οικογένειας.

Οι συμμετέχοντες γονείς πλαισίωσαν την δράση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την συμμετοχή τους, αναγνωρίζοντας την χρησιμότητα της θεματικής.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΠΑΡΝΩΝΑΣ ΑΕ Α.Ο.Τ.Α ευχαριστεί θερμά για μία ακόμα φορά το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Αρκαδίας «Ανέλιξη» και ιδιαιτέρως την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου, κα Πράσινου Ευαγγελία για την άψογη συνεργασία και την πραγματοποίηση της δράσης.

 

Για να δείτε ή να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου σε pdf μορφή, πατήστε εδώ.

|