Δελτίο Τύπου ESTIA: “Εξάρτηση και Διαδίκτυο. Δράση 2ου κύκλου επιμορφωτικής συνάντησης ωφελούμενων γονέων, που φιλοξενούνται στο Πρόγραμμα ΕSTIA Τρίπολης”

shade.gif

Με επιτυχία υλοποιήθηκε την Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2022 στην έδρα του Πολυδύναμου Κέντρου ΟΚΑΝΑ Τρίπολης Π.Ε Αρκαδίας δεύτερος κύκλος επιμορφωτικής συνάντησης ωφελούμενων γονέων, που φιλοξενούνται στο Πρόγραμμα ESTIA Τρίπολης. H επιμορφωτική συνάντηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της συνεργασίας του Προγράμματος ESTIA Τρίπολης με το Πολυδύναμο Κέντρο ΟΚΑΝΑ Τρίπολης Π.Ε Αρκαδίας είχε θέμα «εξάρτηση και διαδίκτυο» και πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος των ωφελούμενων.

Η ενημερωτική συνάντηση, η οποία αποτελεί συνέχεια του πρώτου κύκλου επιμόρφωσης των γονέων για το ζήτημα της εξάρτησης, αποσκοπούσε  στην παροχή μίας περισσότερο εις βάθος ενημέρωσης των γονέων για όλες τις μορφές της εξάρτησης, εστιάζοντας αυτή την φορά στον εθισμό στο διαδίκτυο, που αποτελεί μία νέα σχετικά μορφή εξάρτησης. Επιπρόσθετα, η συνάντηση αποσκοπούσε στην παροχή ενημέρωσης και κατάρτισης των γονέων για τις προειδοποιητικές ενδείξεις, που σηματοδοτούν τον εθισμό στο διαδίκτυο, καθώς και στην καλλιέργεια ορθών στάσεων αξιοποίησης του διαδικτυακού κόσμου, προκειμένου τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά τους να καταστούν ικανοί να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας, χωρίς αρνητικές συνέπειες.

Στην συνάντηση, η οποία είχε βιωματικό χαρακτήρα και περιλάμβανε  την προβολή ολιγόλεπτου βίντεο animation με τίτλο «Nuggets», το οποίο αποτυπώνει  εύστοχα την έννοια του εθισμού, συμμετείχαν 5 ωφελούμενες μητέρες. Οι συμμετέχουσες ωφελούμενες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις προσωπικές τους ιστορίες και βιώματα, να ανταλλάξουν απόψεις, να αντιληφθούν την έννοια του εθισμού, αλλά και να συνειδητοποιήσουν τον σπουδαίο ρόλο της οριοθέτησης.

Οι ωφελούμενες, οι οποίες συμμετείχαν στην συνάντηση με μεγάλο ενδιαφέρον  ευχαρίστησαν για την δυνατότητα που τους δόθηκε να συμμετάσχουν, εκφράζοντας τα θετικά συναισθήματα τους, μέσω ζωγραφιών και λέξεων σε χαρτιά που τους μοιράστηκαν.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΠΑΡΝΩΝΑΣ ΑΕ Α.Ο.Τ.Α ευχαριστεί θερμά για μία ακόμα φορά την Επιστημονική Ομάδα του Πολυδύναμου Κέντρου ΟΚΑΝΑ Τρίπολης Π.Ε Αρκαδίας για την άψογη συνεργασία.

 

Για να δείτε ή να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου σε pdf μορφή, πατήστε εδώ.

|