Εξάρτηση και Εξαρτησιογόνες Ουσίες: Δράση επιμορφωτικής συνάντησης ωφελούμενων γονέων, που φιλοξενούνται στο Πρόγραμμα ESTIA Τρίπολης

shade.gif

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 στο πλαίσιο της συνεργασίας του Προγράμματος ΕSTIA Τρίπολης με το Πολυδύναμο Κέντρο ΟΚΑΝΑ Τρίπολης Π.Ε Αρκαδίας, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση ωφελούμενων γονέων με θέμα την εξάρτηση και τις εξαρτησιογόνες ουσίες. Η συνάντηση έλαβε χώρα στην έδρα του Πολυδύναμου Κέντρου Τρίπολης.

Στόχος της  συνάντησης ήταν η παροχή ενημέρωσης των γονέων για όλες τις μορφές εξάρτησης και τις εξαρτησιογόνες ουσίες, νόμιμες και μη. Επίσης, η συνάντηση αποσκοπούσε στην ενδυνάμωση του γονικού ρόλου των ωφελούμενων, μέσα από την πληροφόρηση και την παροχή γνώσεων, προκειμένου να καταστούν κοινωνοί πρακτικών πρόληψης και αντιμετώπισης κάθε είδους εξάρτησης, με απώτερο στόχο την προστασία και την υγιή ανάπτυξη των παιδιών τους και την εφαρμογή ορθών πρακτικών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν 7 ωφελούμενοι γονείς, στους οποίους μέσω της βιωματικής επιμορφωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους για το ζήτημα της εξάρτησης, να θέσουν ερωτήματα, να εφοδιαστούν με τις απαραίτητες γνώσεις για τους τρόπους εντοπισμού και αντιμετώπισης κάθε είδους εξάρτησης, αλλά και να ενδυναμωθούν μέσω θετικών μηνυμάτων που τους μοιράστηκαν σε πολύχρωμες καρτέλες από την Επιστημονική Ομάδα.

Οι ωφελούμενοι γονείς, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην επιμορφωτική συνάντηση, δήλωσαν την βαθιά ικανοποίηση τους για την συμμετοχή τους, αποτυπώνοντας τις θετικές αξιολογήσεις τους στο αφγανικό βιωματικό παιχνίδι «ο χαρταετός των σκέψεων», προτείνοντας ότι θα ήταν χρήσιμο να ακολουθήσουν επιπλέον επιμορφωτικές συναντήσεις γύρω από το ζήτημα.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΠΑΡΝΩΝΑΣ ΑΕ Α.Ο.Τ.Α ευχαριστεί θερμά  την Επιστημονική Ομάδα του Πολυδύναμου Κέντρου ΟΚΑΝΑ Τρίπολης Π.Ε Αρκαδίας για την άψογη συνεργασία και την υλοποίηση της δράσης.

 

 

Για να δείτε ή να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου σε pdf μορφή, πατήστε εδώ.

|