Το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη αποκτά «ψηφιακό πρόσωπο». Επισκεφτείτε τον πρώτο διαδικτυακό χώρο για την κοινωνική ένταξη σε τοπικό επίπεδο

shade.gif

Τι είδους πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν οι Δήμοι της χώρας στον τομέα της κοινωνικής ένταξης προσφύγων, μεταναστών και άλλων ευάλωτων ομάδων; Ποιες καλές πρακτικές, σε τοπικό επίπεδο, αξίζει να διαδοθούν και να αποτελέσουν έναυσμα για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ανάπτυξη νέων συνεργιών; Αυτές είναι ορισμένες από τις πληροφορίες που παρουσιάζονται στη νέα ιστοσελίδα του Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη.

 

Η ιστοσελίδα www.cnigreece.gr αποτελεί έναν ζωντανό κόμβο πληροφόρησης, που στοχεύει να αναδείξει τη δράση του Δικτύου και των Δήμων – μελών του και να προάγει την ανταλλαγή πληροφορίας και τεχνογνωσίας. Διαθέσιμη σε ελληνικά και αγγλικά, η ιστοσελίδα απευθύνεται σε εκπροσώπους θεσμικών φορέων, φορέων χάραξης πολιτικής, σε οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών, σε επαγγελματίες που εργάζονται στον τομέα της υποστήριξης και προστασίας ευπαθών ομάδων, καθώς και στο ευρύτερο κοινό.

 

Για πρώτη φορά, μπορεί κανείς να αναζητήσει, σε ένα σημείο, πληροφορίες για κοινές πρωτοβουλίες των Δήμων – μελών του Δικτύου Πόλεων καθώς και καλές πρακτικές σε τομείς όπως η ένταξη πολιτών τρίτων χωρών στην εργασία και την εκπαίδευση, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών σε δράσεις συμπερίληψης, η καταπολέμηση του αποκλεισμού και των διακρίσεων. Ο χρήστης μπορεί επίσης να βρει, στην ατομική σελίδα κάθε Δήμου, τις κοινωνικές δομές, τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που υποστηρίζουν προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό.

Παράλληλα, μέσα από την παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου, θα επιδιωχθεί η προώθηση συμπεριληπτικών μηνυμάτων στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας καταπολέμησης της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους.

Λίγα λόγια για το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη

Το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη είναι ένα δίκτυο 18 ελληνικών Δήμων που ανταλλάσσουν και σχεδιάζουν μαζί καλές πρακτικές εφαρμογές στον τομέα της ένταξης προσφύγων και μεταναστών. Δημιουργήθηκε το 2018 στη βάση μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, των δύο μεγαλύτερων Δήμων της χώρας, και λειτουργεί με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο πλαίσιο τριμερούς συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων.

 

Δήμοι – μέλη: Αθήνα, Άγιος Δημήτριος, Δέλτα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη,  Ιωάννινα, Καλαμαριά, Καρδίτσα, Κατερίνη, Λάρισα, Λειβαδιά, Νεάπολη – Συκεών, Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα, Πειραιάς, Τήλος, Τρίκαλα, Τρίπολη, Χανιά.

 

*Η κατασκευή της ιστοσελίδας χρηματοδοτήθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης στο πλαίσιο της υποστήριξης που παρέχει στο Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη.

 

Η ιστοσελίδα κατασκευάστηκε  από την εταιρεία Enorbis.

Περιηγηθείτε: www.cnigreece.gr

 

Για να δείτε ή να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου σε pdf μορφή, πατήστε εδώ.

|