Δελτίο Τύπου Προγράμματος ESTIA (Τρίπολη)

Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα ΑΟΤΑ σχετικά με την ανίχνευση 2 ωφελούμενων του προγράμματος ΕΣΤΙΑ με COVID-19 στην πόλη της Τρίπολης έχει να αναφέρει τα εξής:

Την Παρασκευή 30-10-20 δεχτήκαμε δυο οικογένειες προσφύγων. Οι δυο οικογένειες (συνολικά 7 άτομα – 4 ενήλικες και 3 παιδιά) ήρθαν με μισθωμένο λεωφορείο από την Αθήνα. Η μια από της δυο οικογένειες ήταν τριμελής και ερχόταν από το Καμπ της Μόριας. Από τα συνοδευτικά χαρτιά της παραπομπής για αυτήν την οικογένεια διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κάνει test για covid -19 πριν την αποστολή τους σε εμάς όπως γίνεται σε κάθε παραπομπή. Η οικογένεια οδηγήθηκε κατευθείαν στο διαμέρισμα που θα φιλοξενούνταν με το μισθωμένο λεωφορείο που ήρθε στην Τρίπολη χωρίς να έρθει σε επαφή με πολίτες της πόλης. Επειδή δεν είχαμε σαφή ενημέρωση με δική μας πρωτοβουλία καλέσαμε τον ΕΟΔΥ που με ταχύτατες διαδικασίες ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα μας και διενήργησε τα tests.

Από την διενέργεια των tests βρέθηκαν θετικά σε Κορωναϊό τα δυο μέλη της τριμελούς οικογένειας. Τα δυο κρούσματα από την πρώτη στιγμή βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Στην συνέχεια ιχνηλατήθηκαν όλες οι επαφές τους και συνολικά από τα 20 τεστ που διενεργήθηκαν όλα βγήκαν αρνητικά .Ωστόσο προληπτικά μπήκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και τα υπόλοιπα άτομα που ταξίδεψαν μαζί τους και ήρθαν σε επαφή με τα θετικά κρούσματα. Τα άτομα αυτά βρίσκονται υπό στενή επιτήρηση από το προσωπικό της Εταιρείας μας ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να περιοριστεί η διασπορά.

Να σημειώσουμε, πως έγιναν τεστ και σε όλους τους εργαζόμενους του Πάρνωνα, τα οποία είναι στο σύνολο τους αρνητικά. Το προσωπικό – που ήρθε σε επαφή μαζί τους – μπήκαν οικειοθελώς σε κατ΄ οίκον περιορισμό, έως ότου κάνουν και τα επαναληπτικά τεστ.

Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα ΑΟΤΑ με αίσθημα ευθύνης και τεχνογνωσία σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ έχει καταρτίσει και υλοποιεί ένα σχέδιο στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά, πως το προσωπικό της Εταιρείας μας που απασχολείται για τις ανάγκες του Έργου ESTIA, αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις. Πάνω σε αυτό το σχέδιο θα συνεχίσει να εργάζεται για την ομαλή πορεία του προγράμματος όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα.

|