Εορτασμός 25 χρόνων λειτουργίας από την ίδρυση της Πάρνωνας Α.Ε. και δημιουργία του πρώτου Αναπτυξιακού Οργανισμού με τον Ν.4674/2020

shade.gif

Η καρδιά της αυτοδιοίκησης της Πελοποννήσου χτύπησε το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 στην Φάμπρικα Πολιτισμού στο Λεωνίδιο Αρκαδίας αφού σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευσης της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα Α.Ε. Η εταιρεία με την ιστορική αυτή συνεδρίαση λαμβάνει πλέον τη μορφή του πρώτου Αναπτυξιακού Οργανισμού στην Πελοπόννησο, μετά τη μεγάλη θεσμική αλλαγή που επέφερε ο Ν.4674/20 γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την συμπλήρωση των 25 χρόνων από την ίδρυσή της. Από τις αρχαιρεσίες της Γ.Σ. προέκυψε το νέο Δ.Σ. του Αναπτυξιακού οργανισμού που αποτελείται από τους:

  1. Κο Χαράλαμπο Λυσίκατο, Προέδρος
  2. Κο Σπυρίδωνα Φλώρο, Αντιπρόεδρος
  3. Κο Μαρίνη Μπερέτσο, Διευθύνων Σύμβουλος
  4. Κο Χαράλαμπο Κουτσονικολή, Μέλος
  5. Κο Δήμο Βέρδο, Μέλος
  6. Κο Γιώργο Καμπύλη, Μέλος
  7. Κο Δημήτρη Τσιγκούνη, Μέλος

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η νέα μορφή της Εταιρείας να συνδυαστεί με την προβολή του έργου που έχει επιτελεστεί και επιτελείται στην Ανατολική Πελοπόννησο. Ο οικοδεσπότης, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και Δήμαρχος της Νότιας Κυνουρίας κος Χαράλαμπος Λυσίκατος αφού απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό κήρυξε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην παρουσία του αρμόδιου Υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Βλάση, του Βουλευτή Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας κου Γιώργου Αμανατίδη, του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ κου Γιώργο Παπαηλίου, του βουλευτή Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κου Νεοκλή Κρητικού, του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κου Χρήστο Λαμπρόπουλου, του προέδρου της ΠΕΔ και Δήμαρχου Αργους-Μυκηνών κου Δημήτρη Καμπόσου, του Δημάρχου Τρίπολής κο Κων/νου Τζιούμη, του Δήμαρχου Ευρώτα κου Δήμου Βέρδου , του Δημάρχου της Βόρειας Κυνουρίας κου Γιώργου Καμπλύλη, του Δημάρχου Επιδαύρου κου Αναστάσιου Χρόνη, του Δήμαρχου Ερμιονίδας κου Ιωάννη Γεωργόπουλου, των Αντιδήμαρχων του Δήμου Μονεμβασιας κ.κ. Χαράλαμπου Κουτσονικολή και Κων/νου Μαυρομιχάλη, του Αντιδήμαρχου του Δήμου Σπάρτης κου Μιχάλη Βακαλόπουλο, του Δημοτικού Σύμβουλου Τρίπολης κο Δημήτρη Βόσνο, της Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Αθηναίων κας Μελίνα Δασκαλάκη, των προέδρων των Επιμελητηριών Αρκαδίας , Λακωνίας και Αργολίδας κ.κ. Ιώαννη Τρουπή, Ιώαννη Παναρίτη και Φώτιου Δαμούλου αντίστοιχα και τοπικών φορέων της περιοχής.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το έργο της Εταιρείας, η ετοιμότητα για την υποστήριξη των Δήμων σε θέματα Αναπτυξιακής διαδικασίας ,οι μεθοδολογίες και οι καλές πρακτικές που αναπτύχθηκαν καθώς και τα αποτελέσματα στην οικονομική και κοινωνική ζωή στην περιοχή. Ακόμα παρουσιάστηκε η ετοιμότητα της Εταιρείας στην προσαρμογή που απαιτεί το νέο θεσμικό περιβάλλον για την ενίσχυση των διαδικασιών ωρίμανσης και υλοποίησης αναπτυξιακών έργων από τους ΟΤΑ μετόχους αλλά και ευρύτερα από τους ΟΤΑ της Πελοποννήσου ενώ παρουσιάστηκαν συνολικά πάνω από 100.000.000,00 ευρώ σε έργα ΕΣΠΑ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στην Ανατολική Πελοπόννησο με εμπεριστατωμένες μελέτες απο την Αναπτυξιακή Πάρνωνα.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμήθηκαν οι :

  • Θεόδωρος Λιβάνιος, Υφυπουργό Εσωτερικών για την παρουσία του στην ίδρυση του πρώτου Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ στην Πελοπόννησο.
  • Γεώργιος Αμανατίδης, Βουλευτής Κοζάνης για την προσφορά του στον θεσμό των Αναπτυξιακών Εταιρειών ως Προέδρου του Ελληνικού Δικτύου LEADER.
  • Δημήτρης Τσιγκούνης, για τα 25 Χρόνια Προσφοράς του ως Πρόεδρος και μέλος της Διοίκησης της Εταιρείας.
  • Σπύρος Φλώρος, για τα 25 Χρόνια Προσφοράς του ως Αντιπροέδρου και Προέδρου της ΕΔΠ LEADER της Εταιρείας.
  • Βασίλης Σαλάκος, για τα 21 Χρόνια Προσφοράς του ως Προέδρου και μέλους της Διοίκησης της Εταιρείας

|