Συναντήσεις για τη δημιουργία Cluster λιμενικών υποδομών Αργοσαρωνικού και Ανατολικής Πελοποννήσου

Τα θέματα της τουριστικής συνεργασίας και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ανατολικής Πελοποννήσου και του Αργοσαρωνικού, αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής κου Παναγιώτη Χατζηπέρου και των Δημάρχων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, κου Παναγιώτη Μαντά και Χαράλαμπου Λυσίκατου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής στον Πειραιά και ήταν πολύ παραγωγική, σύμφωνα με δηλώσεις των συμμετεχόντων. Η δημιουργία Cluster μεταξύ των Δήμων και των Λιμενικών Ταμείων του Αργοσαρωνικού, των Κυθήρων και της Ανατολικής Πελοποννήσου, αποτελεί το εργαλείο που θα υποστηρίξει την εξωστρέφεια της περιοχής και τη δημιουργία κοινού τουριστικού προϊόντος.

Η επόμενες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των Δήμων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας (Άστρος & Λεωνίδιο), αφού πραγματοποιηθούν επισκέψεις από παράγοντες του χώρου, οι οποίοι θα εξετάσουν τα λιμάνια του Παράλιου Άστρους και Τυρού. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Παράλιου Άστρους, κ. Νίκος Κωνσταντίνου.

 

Τμήμα Πολιτιστικής – Τουριστικής Ανάπτυξης & Επικοινωνίας

Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε.

|