1 εκατ. 300.000 ευρώ για την Αναπτυξιακή ΠΑΡΝΩΝ ΑΕ από το υπουργείο μέσω του LEADER

Μέσα στην πρώτη 3άδα, σε σύνολο 40 τοπικών προγραμμάτων πανελλαδικά, «τρέχει» το τοπικό πρόγραμμα LEADER της Ανατολικής Πελοποννήσου που υλοποίει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα. Προκειμένου να καλυφθεί το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον αξιόλογων προτάσεων της 4ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, υποβλήθηκε τον Μάρτιο του 2014 σχετικό αίτημα ύψους 1.300.000,00 € στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο και εγκρίθηκε στο σύνολό του από τον Υπουργό, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων κου Ιατρίδη Δημήτρη. Παράλληλα εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση της ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ με το ποσό του 1.000.000 €.

Το ποσό της κατανομής χρησιμοποιήθηκε για την ένταξη 9 -10 επιλαχουσών προτάσεων, που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν στο πλαίσιο της 4ης πρόσκλησης του προγράμματος LEADER και οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλο βαθμό ωριμότητας, κατόπιν σχετικής απόφασης στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Διαχείρισης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο Σπάρτης.

Να σημειωθεί ότι, στις υπό ένταξη επιλαχούσες προτάσεις, συμπεριλαμβάνονται και δυο (2) δημόσια έργα, ένα του Δήμου Σπάρτης με τίτλο «Βελτίωση – ανάπλαση πλατείας στην ΤΚ Σκούρας» και ένα του Δήμου Ευρώτα με τίτλο «Ολοκληρωμένο Σύστημα Ελέγχου και Διαχείρισης Δικτύου Άρδευσης και αντλιοστασίου του Δήμου Ευρώτα».

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις που έκαναν, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του LEADER, Σπύρος Φλώρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής ΠΑΡΝΩΝ ΑΕ, Μαρίνης Μπερέτσος:

|