Δελτίο Τύπου ESTIA: Έναρξη δράσης δημιουργικής απασχόλησης «Εκμάθηση Σκάκι» ωφελούμενων εφήβων, που φιλοξενούνται στο Πρόγραμμα ESTIA Τρίπολης

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 στον Σκακιστικό Σύλλογο Τρίπολης, ξεκίνησαν να παρέχονται δωρεάν μαθήματα σκακιού σε ωφελούμενους εφήβους, που φιλοξενούνται στο Πρόγραμμα ESTIA Τρίπολης.

Η δράση, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Προγράμματος ESTIA Τρίπολης με το Σκακιστικό Σύλλογο Τρίπολης, αποσκοπεί στην δημιουργική ενασχόληση των εφήβων στον ελεύθερο χρόνο τους, στην ανάπτυξη διαπολιτισμικών δεσμών με την τοπική κοινότητα, αλλά και στην διαμόρφωση του τρόπου σκέψης και της προσωπικότητας των παιδιών, καθώς το σκάκι αποτελεί ένα παιχνίδι στρατηγικής και πνευματικό άθλημα, το οποίο επιτρέπει στα παιδιά να μαθαίνουν να αγωνίζονται, να κερδίζουν και να χάνουν.

Το πρώτο μάθημα σκακιού πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή ωφελούμενων εφήβων κοριτσιών ηλικίας 13 έως 18 ετών, οι οποίες αρχικά διδάχθηκαν τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού και εν συνεχεία δοκίμασαν και έπαιξαν με επιτυχία σκακιστικές παρτίδες. Η ως άνω δράση υλοποιείται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή, με διάρκεια δύο ώρες.

Οι συμμετέχουσες έφηβες, παρακολούθησαν το μάθημα με μεγάλο ενθουσιασμό και ιδιαίτερο ζήλο και απόλαυσαν την σκακιστική εμπειρία τους, καθώς μέσω του διασκεδαστικού επιτραπέζιου παιχνιδιού, τους δόθηκε η δυνατότητα να αξιοποιήσουν με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο τον ελεύθερο χρόνο τους και να αναπτύξουν τις γνωστικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες, δηλώνοντας ότι ανυπομονούν για το επόμενο μάθημα και ότι αναμένεται με βεβαιότητα να συμμετάσχουν περισσότεροι ωφελούμενοι έφηβοι.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΠΑΡΝΩΝΑΣ ΑΕ Α.Ο.Τ.Α ευχαριστεί θερμά το Σκακιστικό Σύλλογο Τρίπολης και ιδιαιτέρως την κα Βλαχάκη Βάγια, μέλος του Σκακιστικού Συλλόγου για την ανοικτή πρόσκληση της προς τους ωφελούμενους εφήβους του Προγράμματος, την άψογη υποδοχή, αλλά και την ζεστή φιλοξενία.

 

Για να δείτε ή να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου σε pdf μορφή, πατήστε εδώ.

|