Δελτίο Τύπου ESTIA: «Έμφυλη Βία και Υποστηρικτικοί Φορείς. Δράση ενημερωτικής συνάντησης ωφελούμενων γυναικών, που φιλοξενούνται στο Πρόγραμμα ESTIA Τρίπολης»

shade.gif

Την Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 στο πλαίσιο της συνεργασίας του Προγράμματος ΕSTIA Τρίπολης με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρίπολης, υλοποιήθηκε δράση ενημερωτικής συνάντησης ωφελούμενων γυναικών με θέμα «έμφυλη βία και υποστηρικτικοί φορείς». Η δράση έλαβε χώρα στο Παλαιό Δημαρχείο της Τρίπολης.

Στόχος της  συνάντησης ήταν η  παροχή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών σε θέματα που αφορούν την έμφυλη βία και την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και η κατανόηση ότι η έμφυλη βία αποτελεί ένα καθημερινό και παγκόσμιο φαινόμενο, ενώ η κακοποίηση και η άσκηση βίας αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επιπλέον, η συνάντηση στόχευε στο να εφοδιάσει τις ωφελούμενες γυναίκες με τις απαραίτητες πληροφορίες για τις διαθέσιμες υποστηρικτικές δομές και παρεχόμενες υπηρεσίες, οι οποίες λειτουργούν  τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, στις οποίες οι γυναίκες θύματα βίας μπορούν να απευθυνθούν.

Στην συνάντηση συμμετείχαν 7 ωφελούμενες ενήλικες γυναίκες, στις οποίες μέσω της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε, αλλά και του έντυπου υλικού που διανεμήθηκε στη γλώσσα τους, δόθηκε η δυνατότητα να μοιραστούν σκέψεις και απόψεις, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, να ενημερωθούν για τους υποστηρικτικούς φορείς και να εισπράξουν το μήνυμα ότι καμία γυναίκα δεν είναι μόνη, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση τους.

Οι συμμετέχουσες γυναίκες παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση, αναγνωρίζοντας την χρησιμότητα της θεματικής, ενώ παράλληλα εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την συμμετοχή τους.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΠΑΡΝΩΝΑΣ ΑΕ Α.Ο.Τ.Α ευχαριστεί θερμά την Κοινωνική Λειτουργό του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρίπολης, κα Καντζάβελου Παναγιώτα και την Ψυχολόγο, κα Καραθανάση Όλγα-Παναγιώτα για την άψογη συνεργασία και την σημαντική συμβολή στην υλοποίηση της δράσης.

 

 

Για να δείτε ή να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου σε pdf μορφή, πατήστε εδώ.

|