Δελτίο Τύπου: Εκπαιδευτική διαπολιτισμική δράση ενημέρωσης, μαθητών που φοιτούν στο 3ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης

shade.gif

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Προγράμματος ESTIA Τρίπολης με το 3ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική διαπολιτισμική δράση ενημέρωσης των μαθητών του 3ου Νηπιαγωγείου σχετικά με το προσφυγικό φαινόμενο. Η εκπαιδευτική δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις από την Κοινωνική Λειτουργό του Προγράμματος ESTIA Τρίπολης, κα Κουμπούνη Δήμητρα, έλαβε χώρα στο 3ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης.

Στόχος της εκπαιδευτικής δράσης ήταν η συμβολή στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προσφύγων, η προώθηση του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, η θετική αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών και η ανάπτυξη της ενσυναίσθησης, συμβάλλοντας στην ισότιμη συμμετοχή και αποδοχή όλων των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον.

Η πρώτη φάση περιλάμβανε την παρουσίαση του μεγάλου ταξιδιού της διάσημης πλέον κούκλας -μαριονέτας Αμάλ, η οποία αντιπροσωπεύει όλα τα εκτοπισμένα παιδιά του κόσμου, την παροχή πληροφοριών για τον προσφυγικό πληθυσμό που φιλοξενείται στο Πρόγραμμα ESTIA Τρίπολης, την ενημέρωση για την δράση του Διεθνούς Οργανισμού της  Ύπατης Αρμοστείας και την παρουσίαση ηλεκτρονικού παραμυθιού με ήρωες Σύριους πρόσφυγες.

Η δεύτερη φάση που είχε βιωματικό χαρακτήρα, περιλάμβανε την φυσική παρουσία και προσωπική αφήγηση της μητέρας Αφγανής μαθήτριας, που φοιτά στην συγκεκριμένη σχολική μονάδα. Η Αφγανή μητέρα  διηγήθηκε στους μαθητές την ιστορία της σχετικά με την διαδρομή του ταξιδιού τους προς την Ελλάδα, απάντησε σε ερωτήσεις που της υπέβαλλαν οι μαθητές και η Νηπιαγωγός, ενώ έδειξε στα νήπια ένα παραδοσιακό αφγανικό παιχνίδι.

Οι 17 μαθητές του σχολείου, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά πλαισίωσαν  και τις δύο φάσεις της εκπαιδευτικής διαπολιτισμικής δράσης με αμείωτο ενδιαφέρον και μεγάλο ενθουσιασμό,  εκδηλώνοντας έμπρακτα την ικανοποίησης τους, ενώ τους δόθηκε η δυνατότητα να αναπτύξουν τις διαπολιτισμικές τους ικανότητες.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΠΑΡΝΩΝΑΣ ΑΕ Α.Ο.Τ.Α ευχαριστεί θερμά την Νηπιαγωγό του 3ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης, κα Κωτσιοπούλου Γεωργία για την πρόσκληση και την άψογη συνεργασία.

 

 

Για να δείτε ή να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου σε pdf μορφή, πατήστε εδώ.

 

 

 

 

|