Δελτίο Τύπου ESTIA: «Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου. Δράση ενημερωτικής συνάντησης ωφελούμενων εφήβων, που φιλοξενούνται στο Πρόγραμμα ESTIA Τρίπολης»

shade.gif

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε δράση ενημερωτικής συνάντησης ωφελούμενων εφήβων την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Η ενημερωτική συνάντηση, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνέχισης της συνεργασίας του Προγράμματος ΕSTIA Τρίπολης με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Αρκαδίας «Ανέλιξη», είχε θέμα την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Η δράση ενημέρωσης στόχευε στο να εφοδιάσει τους εφήβους με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και γνώσεις για θέματα που αφορούν την ορθή και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου και τους αναδυόμενους κινδύνους από τη χρήση της τεχνολογίας, προκειμένου οι έφηβοι να αναπτύξουν τις ικανότητες τους  για ασφαλή πλοήγηση και υπεύθυνη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών.

Οι 10 ωφελούμενοι έφηβοι που συμμετείχαν ενεργά στην ενημερωτική συνάντηση, συζήτησαν και μοιράστηκαν τις διαδικτυακές τους συνήθειες και εμπειρίες, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους γύρω από θέματα που αφορούν την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και την ορθή αντιμετώπιση των ελλοχευόντων κινδύνων από την ολοένα αυξανόμενη χρήση του ψηφιακού κόσμου.

Οι συμμετέχοντες έφηβοι πλαισίωσαν την ενημερωτική συνάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ειλικρινές ενθουσιασμό,  εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για την δυνατότητα που τους δόθηκε να ενημερωθούν, αλλά και να έρθουν στο προσκήνιο οι προσωπικές τους απόψεις. Παράλληλα, υπογράμμισαν την χρησιμότητα του θέματος της ενημερωτικής συνάντησης, καθώς αποτελεί ένα επίκαιρο ζήτημα προς συζήτηση.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΠΑΡΝΩΝΑΣ ΑΕ Α.Ο.Τ.Α ευχαριστεί ιδιαιτέρως την Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου «Ανέλιξη» για την συνεργασία και την σημαντική βοήθεια στην πραγματοποίηση της δράσης ενημέρωσης.

 

 

Για να δείτε ή να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου σε pdf μορφή, πατήστε εδώ.

|