Διαβουλεύσεις ενόψει της 4ης Προγραμματικής Περιόδου (13/02/2008)

Εν όψει της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου η Αναπτυξιακή Πάρνωνα έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2007 διαδικασίες διαβουλεύσεων με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής οικονομίας, στα πλαίσια των οποίων έχει συνταχθεί η πρόταση διαβούλευσης που επισυνάπτεται στο παρόν άρθρο.
Ήδη, το ενδιαφέρον των Δήμων για την ένταξή τους στην περιοχή παρέμβασης του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 καταγράφεται μεγάλο. Στην προτεινόμενη περιοχή παρέμβασης εκτός των Δήμων της Αρκαδίας και της Λακωνίας που είχαν LEADER+ στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο προστίθενται έξι (6) ακόμα Δήμοι της Αργολίδας με αποτέλεσμα η συνολική περιοχή να εκτείνεται σε τρεις νομούς της Ανατολικής Πελοποννήσου.  Η προτεινόμενη περιοχή παρέμβασης παρουσιάζεται επίσης στην πρόταση διαβούλευσης που επισυνάπτεται.
Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της πρότασης διαβούλευσης έγινε στη διημερίδα με τίτλο “Καλλιεργούμε τη συνεργασία” που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2007 στη Σκάλα Λακωνίας, στην οποία παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκιαδάς, ενώ η συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού ήταν πολύ μεγάλη.
Βασικό στοιχείο του νέου τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER είναι η ένταξη, για πρώτη φορά, του συνόλου των δημοτικών διαμερισμάτων συμπεριλαμβανομένων και των πεδινών της προτεινόμενης περιοχής παρέμβασης.
Ήδη, έχει οριστεί ομάδα εργασίας από στελέχη της Αναπτυξιακής Πάρνωνα καθώς και εξωτερικούς συνεργάτες για τη σύνταξη της πρότασης του νέου Τοπικού Προγράμματος προσέγγισης LEADER. Στα πλαίσια της προετοιμασίας αυτής, αλλά και της ανάγκης ουσιαστικής συμμετοχής στο σχεδιασμό του προγραμματισμού από φορείς και κατοίκους της περιοχής, η Εταιρεία συγκεντρώνει προτάσεις ιδεών, έργων και ενεργειών που υπηρετούν την προτεινόμενη στρατηγική. Η συμπλήρωση του επισυναπτόμενου Εντύπου Εκδήλωσης Επενδυτικού Ενδιαφέροντος τοποθετεί αμέσως τον ενδιαφερόμενο στη λίστα αποδεκτών της αλληλογραφίας της Εταιρείας και ταυτόχρονα αποτυπώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή.

Επισυναπτόμενα

Έντυπο Εκδήλωσης Επενδυτικού Ενδιαφέροντος

Πρόταση Διαβούλευσης

|