Δελτίο Τύπου ESTIA: « Εξαρτησιογόνες Ουσίες και Πρόληψη Εξαρτητικών Συμπεριφορών. Δράση ενημερωτικής συνάντησης ωφελούμενων εφήβων, που φιλοξενούνται στο Πρόγραμμα ESTIA Τρίπολης»

shade.gif

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 στο πλαίσιο της συνεργασίας του Προγράμματος ΕSTIA Τρίπολης με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Αρκαδίας «Ανέλιξη», διεξήχθη ενημερωτική συνάντηση ωφελούμενων εφήβων με θέμα την πρόληψη εξαρτητικών συμπεριφορών. Η συνάντηση διεξήχθη στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Στόχος της  συνάντησης ήταν η  παροχή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εφήβων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και εξαρτητικές συμπεριφορές, προκειμένου μέσω της πρόληψης, να αποκτήσουν γνώση και να αναπτύξουν ικανότητες αντίστασης στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και να υιοθετήσουν εποικοδομητικές στάσεις και συμπεριφορές στη ζωή τους.

Στην συνάντηση συμμετείχαν 10 ωφελούμενοι έφηβοι ηλικίας 13 έως 18 ετών, στους οποίους μέσω της βιωματικής παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε, δόθηκε η δυνατότητα να συνομιλήσουν για το ζήτημα της εξάρτησης, να εκφράσουν και να μοιραστούν απόψεις και σκέψεις, να θέσουν ερωτήματα  και προβληματισμούς για τις εξαρτητικές συμπεριφορές, αλλά και να στοχαστούν γύρω από τα αίτια της εξάρτησης και τους προστατευτικούς παράγοντες, βάσει μελέτης περίπτωσης.

Οι συμμετέχοντες έφηβοι εξέφρασαν την βαθιά ικανοποίηση τους για την συμμετοχή τους στην ενημερωτική  συνάντηση, αξιολογώντας την ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και χρήσιμη, προτείνοντας ότι θα μπορούσε να επεκταθεί περιλαμβάνοντας σχετική ενημέρωση και των γονέων τους.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΠΑΡΝΩΝΑΣ ΑΕ Α.Ο.Τ.Α ευχαριστεί θερμά την Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου «Ανέλιξη», κα Μπεντεβή Αναστασία και την Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου για την πολύτιμη συνεργασία και την σημαντική συνεισφορά.

 

 

Για να δείτε ή να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου σε pdf μορφή, πατήστε εδώ.

 

 

|