Δελτίο Τύπου ESTIA: «Καλλιτεχνική Βιωματική Δράση Κατασκευής Κοσμήματος από ωφελούμενες γυναίκες, που φιλοξενούνται στο Πρόγραμμα ESTIA Τρίπολης»

shade.gif

Το Σάββατο στις 12/03/2022 στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Στρίγκλες εν δράσει» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καλλιτεχνική δράση κατασκευής κοσμήματος από ανακυκλώσιμα υλικά με την συμμετοχή ωφελούμενων γυναικών, που φιλοξενούνται στο Πρόγραμμα ESTIA Τρίπολης.

Στόχος της δράσης ήταν να προσεγγίσει ανθρώπους με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές, εμπειρίες και βιώματα και να ενθαρρύνει την συμμετοχή τους στην απασχόληση, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση τους, την πολιτισμική αλληλεπίδραση και κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Οι ωφελούμενες γυναίκες συμμετείχαν στις δημιουργικές ενασχολήσεις που αφορούσαν βιωματικά παιχνίδια γνωριμίας και την παραγωγή κοσμημάτων μέσω της αξιοποίησης αχρησιμοποίητου υλικού και απόλαυσαν την εμπειρία τους.

Οι 10 συμμετέχουσες γυναίκες μέσω της ανάπτυξης της φαντασίας, της δημιουργικότητας και της ελεύθερης έκφρασης, επιβεβαίωσαν ότι η τέχνη αποτελεί μία κοινή γλώσσα για όλους τους ανθρώπους, που σπάει φραγμούς και ενώνει τόπους και πολιτισμούς.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΠΑΡΝΩΝΑΣ ΑΕ Α.Ο.Τ.Α ευχαριστεί θέρμα την καλλιτέχνιδα κα Χριστίνα Αγγελοπούλου και το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Στρίγκλες εν Δράσει» για την πραγματοποίηση της δράσης και συνολικά για την βοήθεια της μέχρι σήμερα στην υλοποίηση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

 

 

Για να δείτε ή να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου σε pdf μορφή, πατήστε εδώ.

|