Δελτίο Τύπου: Εμβολιασμός προσφυγοπαίδων

shade.gif

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 20 Αυγούστου 2021 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Δήμου Τρίπολης,   μαζικός εμβολιασμός των προσφυγοπαίδων που φιλοξενούνται στην Τρίπολη μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ 2021. Η δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ο.Τ.Α., φορέα υλοποίηση του ως άνω προγράμματος, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, τον Δήμο Τρίπολης και το ΝΠΔΔ του, και την ΚΟΜΥ Αρκαδίας.

Στόχος της δράσης αυτής ήταν να εξεταστούν και να εμβολιαστούν όλα  τα προσφυγόπουλα από παιδιάτρους και να συμπληρωθούν τα ιστορικά τους στα βιβλιάρια υγείας τους. Η δράση αυτή κρίνεται πολύ σημαντική καθώς σε λίγες ημέρες ξεκινάει και η σχολική χρονιά και ήταν επιτακτική ανάγκη η έκδοση των ΑΔΥΜ των μαθητών. Πριν από την εξέταση και τον εμβολιασμό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε rapid test , ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη μη διασπορά του covid -19.

Συνολικά εξετάστηκαν και εμβολιάστηκαν από τους εθελοντές παιδίατρους – μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας- 120 παιδιά ηλικίας από 1-16 ετών.

Ευχαριστούμε θερμά τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας και ιδιαίτερα τις παιδιάτρους κ.κ.  Βασιλική Παπαντώνη, Κλειώ Κορώνη – Παπαντωνίου, Κατερίνα Σιάμπου  και Γεωργία Παναγόπουλου καθώς χωρίς την παρουσία τους και την προσφορά τους  δεν θα ήταν εφικτή η υλοποίηση της δράσης.

Ευχαριστούμε και το προσωπικό του κινητού κλιμάκιου του ΕΟΔΥ για την εξαιρετική συνεργασία τους, που με υπομονή και επαγγελματισμό, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας διεξήγαγαν πάνω από 150 ελέγχους σε μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα όπως αυτή των προσφύγων στην πόλη της Τρίπολης.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης και τον Δήμο Τρίπολης για την υποστήριξή τους και για παραχώρηση της ισόγειας αίθουσας του ΚΑΠΗ ως χώρο φιλοξενίας της δράσης.

 

Για να δείτε ή να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου σε pdf μορφή, πατήστε εδώ.

 

|