Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα συνέβαλε στη διαμόρφωση του Οράματος για τις Αγροτικές Περιοχές της Ευρώπης.

shade.gif

Το Μακροπρόθεσμο Όραμα για τις Αγροτικές Περιοχές δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ανακοίνωση της.

“Στο Όραμα αποτυπώνονται οι προκλήσεις και οι ανησυχίες που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές και αναδεικνύονται ορισμένες από τις πλέον ελπιδοφόρες ευκαιρίες που προσφέρονται στις περιοχές αυτές. Η ανακοίνωση αυτή προέκυψε μετά από διερευνητικές και ευρείες διαβουλεύσεις με τους πολίτες και άλλους παράγοντες στις αγροτικές περιοχές σε επίπεδο κρατών μελών συμπεριλαμβανομένων και των ενεργειών διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκαν με την πρωτοβουλία του ΕΑΔ αλλά και άλλων φορέων (Αναπτυξιακή Πάρνωνα, Αναπτυξιακή Αχαΐας, Δίκτυο Πίνδος, Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής και Περιφέρεια Ηπείρου) στην Ελλάδα (δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ).”

Όπως προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση της Ε.Ε. ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Πάρνωνα συμμετείχε ενεργά στην διαβούλευση του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου στην περιοχή εστίασης 2: Αργολίδα- Αρκαδία, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία (ανθεκτικές περιοχές).

Επίσης με δική της πρωτοβουλία και υπό τον συντονισμό του ΕΑΔ οργάνωσε αντίστοιχο εργαστήριο για τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας τα αποτελέσματα του οποίου συμπεριλήφθηκαν στην επίσημη ανακοίνωση της Ε.Ε.

Η Μονάδα Δικτύωσης & Δημοσιότητας με τη συμβολή των φορέων που διοργάνωσαν τοπικά εργαστήρια διαβούλευσης και μεταξύ αυτών και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμμετείχε σε εκδήλωση μέσω διαδικτυακού περιπτέρου στο Marketplace, στο οποίο παρουσιάστηκαν οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν για το Μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές καθώς και σχετικό ενημερωτικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο και παρουσιάσεις).

Το ενημερωτικό υλικό της Ομάδας Τοπικής Δράσης Πάρνωνα παρουσιάζεται η περιοχή της Νότιας Κυνουρίας ως υποψήφια για ένταξη στο πρόγραμμα UNESCO Man and the Biosphere Program (MAB), που αναδεικνύει και προστατεύει περιοχές όπου ο άνθρωπος και η φύση συνυπάρχουν αρμονικά μέσω της διαφύλαξης του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

|