Ενημερωτικές εκδηλώσεις στην ΠΕ Μεσσηνίας – Ολοκλήρωση της Καμπάνιας του αλιευτικού τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

shade.gif

Την Παρασκευή 18/6 ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις στην ΠΕ Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της Kαμπάνιας του αλιευτικού τουρισμού που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της αλιευτικής κοινότητας και των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τον αλιευτικό τουρισμό.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 13/6 στη Μεθώνη, στις 15/6 στην Κορώνη, στον Άγιο Νικόλαο στις 16/6 και στην Κυπαρισσία στις 18/6.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις ενώ τον συντονισμό είχε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Άννα Καλογεροπούλου.

Η βασική εισήγηση που αναπτύχθηκε στις εκδηλώσεις αφορούσε την «Ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού, από την Πελοπόννησο σε όλη την Ελλάδα» από τον κ. Γεώργιο Λουρδή, Συνιδρυτή-Συνεργάτη του Fishing Trips. Επίσης από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας έγινε η παρουσίαση του σχεδίου της 1ης Πρόσκλησης “ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ”, στο πλαίσιο εφαρμογής του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Αλιείας, Προτεραιότητα 4 του ΕΠΑΛΘ 2014-2020».

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ακόμη ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Περιουσίας κ. Βασίλειος Καπέλιος, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Δημήτριος Γιαννημάρας, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Παραγωγής και Αγροτικής Ανάπτυξης ΔήμουΤριφυλίας κ. Σωτήριος Μπακούρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου κ. Θεόδωρος Χαραμαράς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πάρνωνας Α.Ε. κ. Μαρίνης Μπερέτσος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER της Πάρνωνας Α.Ε. κ. Σπύρος Φλώρος, καθώς και επαγγελματίες αλιείς των περιοχών.
Στο πλαίσιο της Καμπάνιας οι συμμετέχοντες αλιείς και εμπλεκόμενοι φορείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο αναφορικά με τη διαδικασία αδειοδότησης και τις απαιτούμενες προϋποθέσεις έκδοσης νόμιμης άδειας αλιευτικού τουρισμού καθώς και τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται.

Για τις διαδικασίες έναρξης διενέργειας αλιευτικού τουρισμού αρμόδια είναι τα Τμήματα Αλιείας κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Για πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες στήριξης στο πλαίσιο των τοπικών προγραμμάτων «CLLD/LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» μπορείτε να απευθυνθείτε στην Ομάδα Τοπικής Δράσης της Πάρνωνας Α.Ε. για τις ΠΕ Λακωνίας, Αρκαδίας και Αργολίδας και στην Ομάδα Τοπικής Δράσης της Μεσσηνίας Α.Ε. για την ΠΕ Μεσσηνίας.

Τμήμα Προβολής και Συνεργασιών
Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α.

Για να δείτε ή να κατεβάσετε το κείμενο τoυ Δελτίου Τύπου σε pdf μορφή, πατήστε εδώ.

|