Ενημερωτικές εκδηλώσεις στην ΠΕ Αργολίδας σχετικά με τον αλιευτικό τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

shade.gif

Την Κυριακή 23/5 ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις στον Αργολικό κόλπο, στο πλαίσιο της καμπάνιας που διενεργεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της αλιευτικής κοινότητας και των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τον αλιευτικό τουρισμό.
Οι εκδηλώσεις φιλοξενήθηκαν στο Valley café στην Κοιλάδα στις 21/5, στο Αύρα café στη Νέα Κίο στις 22/5 και στο John & George Hotel στο Τολό στις 23/5.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Ιωάννης Μαλτέζος τίμησε με την παρουσία του όλες τις εκδηλώσεις ενώ τον συντονισμό των εκδηλώσεων είχε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Άννα Καλογεροπούλου. Στην εκδήλωση στο Τολό παραβρέθηκε ακόμη ο βουλευτής Αργολίδας κ. Ιωάννης Ανδριανός.

Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων επιμελήθηκε το Τμήμα Προβολής και Συνεργασιών της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, όπου αναπτύχθηκαν θεματικές εισηγήσεις για τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού, τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τα οφέλη που προκύπτουν και τις δυνατότητες χρηματοδότησης για τους επαγγελματίες αλιείς.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Άργους- Μυκηνών κ. Ιωάννης Αθανασόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Κωστούρος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των Λιμεναρχείων Ερμιόνης, Πορτοχελίου και Ναυπλίου.

Σημαντική ήταν και η παρουσία των αλιέων καθώς και επαγγελματιών του τουρισμού, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα, σκέψεις και προβληματισμούς.

Ειδικότερα οι εισηγήσεις που αναπτύχθηκαν αφορούσαν:

  • «Η ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού, από την Πελοπόννησο σε όλη την Ελλάδα», κ. Γεώργιος Λουρδής, Συνιδρυτής-Συνεργάτης του Fishing Trips
  • «Αλιευτικός τουρισμός, εναλλακτικός τουρισμός, εναλλακτικό εισόδημα», κα Χριστίνα Καλαθά, Διευθύντρια ΕΦ Αλιείας Δικτύου Συνεργασίας ΠΕ Νήσων Αττικής
  • «Παρουσίαση σχεδίου 1ης Πρόσκλησης “ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ”, στο πλαίσιο εφαρμογής του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Αλιείας, Προτεραιότητα 4 του ΕΠΑΛΘ 2014-2020», κ. Γεώργιος Κανελλόπουλος, Σύμβουλος δημοσίων σχέσεων-παροχή επιχειρηματικών συμβουλών, συνεργάτης Πάρνωνα Α.Ε.
  • «Μια βιωματική εμπειρία αλιευτικού τουρισμού», κ. Αναστάσιος Λαδάς, Poros Fishing Trips
  • «Αλιευτικός τουρισμός – ορισμός, προϋποθέσεις, προοπτικές», κα. Δήμητρα Ηλιάννα Γιαννούλη, Γεωλόγος MSc

 

Ο επόμενες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην ΠΕ Λακωνίας περιλαμβάνοντας το Γύθειο (28/5), τη Νεάπολη (29/5) και την Ελαφόνησο (30/5).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια ενημέρωσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Τουρισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου (τηλ.: 2713 610171, email: tourismos@arcadia.gr ) και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα (τηλ.: 27570 22807, email: info@parnonas.gr ), ώρες επικοινωνίας 8:00 – 15:00.

Τμήμα Προβολής και Συνεργασιών
Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α.

 

Για να δείτε ή να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου σε pdf μορφή, πατήστε εδώ.

|