Ενημερωτική εκδήλωση στο Παράλιο Άστρος σχετικά με τον αλιευτικό τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

shade.gif

Ξεκίνησε η καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσον αφορά τον αλιευτικό τουρισμό, με την πρώτη εκδήλωση να πραγματοποιείται στο Παράλιο Άστρος, την Κυριακή 16/05.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου Astros Beach με την τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Το Τμήμα Προβολής και Συνεργασιών της Αναπτυξιακής Πάρνωνα επιμελήθηκε τη διοργάνωση της εκδήλωσης, κατά την οποία αναπτύχθηκαν θεματικές εισηγήσεις για τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού, τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τα οφέλη που προκύπτουν και τις δυνατότητες χρηματοδότησης για τους επαγγελματίες αλιείς.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Άννα Καλογεροπούλου, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γεώργιος Καμπύλης. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Εμμανουήλ Σκαντζός, εκπρόσωποι του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Λιμεναρχείου Ναυπλίου και Παραλίου Άστρους.

Σημαντική ήταν και η παρουσία της αλιευτικής κοινότητας της περιοχής καθώς και επαγγελματιών του τουρισμού, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα, σκέψεις και προβληματισμούς.

Ειδικότερα οι εισηγήσεις που αναπτύχθηκαν αφορούσαν:

  • «Η ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού, από την Πελοπόννησο σε όλη την Ελλάδα», κ. Γεώργιος Λουρδής, Συνιδρυτής-Συνεργάτης του Fishing Trips
  • «Αλιευτικός τουρισμός, εναλλακτικός τουρισμός, εναλλακτικό εισόδημα», κα Χριστίνα Καλαθά, Διευθύντρια ΕΦ Αλιείας Δικτύου Συνεργασίας ΠΕ Νήσων Αττικής
  • «Παρουσίαση σχεδίου 1ης Πρόσκλησης “ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ”, στο πλαίσιο εφαρμογής του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Αλιείας, Προτεραιότητα 4 του ΕΠΑΛΘ 2014-2020», κ. Μαρίνης Μπερέτσος, Διευθύνων Σύμβουλος Πάρνωνα Α.Ε.

Στόχος της καμπάνιας είναι η ενημέρωση της αλιευτικής κοινότητας για την αξιοποίηση του αλιευτικού τουρισμού, μιας μορφής τουρισμού που αναπτύσσεται παγκόσμια και στην λεκάνη της Μεσογείου Θάλασσας και παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι τόσο η ποικιλομορφία της ακτογραμμής, το ενδιαφέρον που αφορά στην οικονομική αυτή δραστηριότητα και η επιθυμία γνωριμίας με το θαλάσσιο περιβάλλον, είναι παράμετροι που μπορούν να αναπτύξουν ένα νέο προϊόν και να αναδείξουν την παράκτια ζώνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως προορισμό αξίας.

Ο επόμενες εκδηλώσεις συνεχίζονται στον Αργολικό Κόλπο περιλαμβάνοντας την Κοιλάδα (21/05), το Ναύπλιο (22/05) και το Τολό (23/05).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια ενημέρωσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Τουρισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου (τηλ.: 2713 610171, email: tourismos@arcadia.gr ) και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα (τηλ.: 27570 22807, email: info@parnonas.gr ), ώρες επικοινωνίας 8:00 – 15:00.

Τμήμα Προβολής και Συνεργασιών

Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α.

 

Για να δείτε ή να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου σε pdf μορφή, πατήστε εδώ.

|