Ενημερωτική Συνάντηση Δήμαρχου Τρίπολης με τον Αναπληρωτή Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

shade.gif

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 14 Απριλίου 2021 εθιμοτυπική συνάντηση  στο Δημαρχείο Τρίπολης στην οποία συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, κος. Jason Hepps, ο Δήμαρχος Τρίπολης κος. Κωνσταντίνος Τζιούμης , ο Δ/νων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α, κος Μαρίνης Μπερέτσος και το στέλεχος του Οργανισμού  κος Πέτρος Μάστακας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος ESTIA που υλοποιούνταν μέχρι πρόσφατα στην Τρίπολη από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κος Hepps εξέφρασε τις  ευχαριστίες του Διεθνή Οργανισμού για την συνεργασία μέσα από το Πρόγραμμα ESTIA και την διαβεβαίωση ότι οι 15 Δήμοι της χώρας που υλοποιούν παρόμοια προγράμματα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος του Οργανισμού μέσα από το Δίκτυο Πόλεων για την ένταξη. Στη συνέχεια  παρέδωσε στο κο Τζιούμη τιμητική πλακέτα και ο Δήμαρχος ανταπέδωσε με την πολύγλωσση έκδοση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το Χρονολόγοι της Επανάστασης του 1821 καθώς και χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος του ΟΗΕ ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο και στην συνέχεια επισκέφτηκε με τον συνεργάτη του τα γραφεία του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα που λειτουργεί την Δομή ESTIA στην Τρίπολη και συζήτησε με τα στελέχη της Δομής μια σειρά θέματα συνέχισης της συνεργασίας.

 

 

Για να δείτε ή να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου σε pdf μορφή, πατήστε εδώ.

|