Επίσκεψη Ρουμανικών ΟΤΔ LEADER στην έδρα της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, στο Λεωνίδιο Αρκαδίας

shade.gif

Λεωνίδιο, 17/07/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Λεωνίδιο Αρκαδίας και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα επισκέφθηκαν οι 4 Ρουμανικές Ομάδες Τοπικής Δράσης LEADER: Napoca Porolissum, Bistrita Nasaud, LAG Tecuci και Micro-Reguinea Vailor Crisurilor Alb si Negru, το διάστημα 4 έως 7 Ιουλίου 2019.  Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ ΜELITZAZZ 2019 BITTERSWEET και η πραγματοποίηση συνάντησης εργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας “Say cheese! Balkan cheese” του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD.

Την Παρασκευή 5/7 ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας, κ. Δημήτριος Μήλιος και ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Πάρνωνα κ. Μαρίνης Μπερέτσος υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους των Ρουμανικών ΟΤΔ στο Κέντρο Πληροφόρησης για τη Χλωρίδα του Πάρνωνα, όπου  πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας και ανταλλαγή απόψεων των συμμετεχόντων του παραπάνω Σχεδίου Συνεργασίας, αντικείμενο του οποίου είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούτου των βαλκανικών τυριών.

Ο κ. Μήλιος απηύθυνε στους καλεσμένους έναν ιδιαίτερο λόγο, εμπνευσμένο από την παράδοση των Βαλκανικών λαών, με την προτροπή της διατήρησής της, προκειμένου να μείνει δυνατή και αναλλοίωτη στο χρόνο.

Στη συνέχεια έγιναν παρουσιάσεις με θέματα:

  • Παρουσίαση της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και του τοπικού προγράμματος LEADER / CLLD από τον Γενικό Διευθυντή κ. Μαρίνη Μπερέτσο.
  • Σύντομες παρουσιάσεις των Ρουμανικών ΟΤΔ.
  • Παρουσίαση με τίτλο «Το ευρωπαϊκό περιβάλλον των τοπικών προγραμμάτων LEADER/ CLLD – Δικτύωση» από τον κ. Παναγιώτη Πάτρα, εμπειρογνώμονα αγροτικής ανάπτυξης.
  • Παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης “Say Cheese! Balkan cheese” από τον κ. Σωτήριο Μπόλη, Σύμβουλο τοπικής ανάπτυξης, συνεργάτη της Αναπτυξιακής Πάρνωνα.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Melitzazz 2019 οι συμμετέχοντες Ρουμάνοι εταίροι είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις και να παρουσιάσουν και να προσφέρουν στους επισκέπτες τοπικά προϊόντα της Ρουμανίας, παράλληλα με τις τσακώνικες λιχουδιές που προσφέρονταν στο περίπτερο των γεύσεων που είχε στηθεί για το Φεστιβάλ.

Τέλος, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε έργα LEADER που έχουν υλοποιηθεί μέσω της Αναπτυξιακής Πάρνωνα στο Λεωνίδιο.

 

Εκ του Γραφείου

Δημοσιότητας και Επικοινωνίας της Εταιρείας

 

 

 

|