Ακτοπλοϊκή διασύνδεση Αίγινας – Επιδαύρου – Μεθάνων

shade.gif

Την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αίγινας –Μεθάνων- Επιδαύρου συζήτησαν και έθεσαν ως άμεση προτεραιότητα ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κος Τάκης Χατζηπέρος ο Δήμαρχος Αίγινας κος Δημήτρης Μούρτζης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Αλέκος Τσιλογιάννης σε συνάντηση που είχαν στο Πειραιά την Τετάρτη 27/03/2019. Είχε προηγηθεί συνάντηση του κου Χατζηπέρου με εκπροσώπους της Ακτοπλοΐας.
Στις συναντήσεις παρευρέθηκε και ο Διαχειριστής του Δικτύου Νήσων Αττικής που υλοποιεί το τοπικό πρόγραμμα LEADER κος Μαρίνης Μπερέτσος.

Στόχος της διασύνδεσης όπως τονίστηκε είναι η εξυπηρέτηση των επισκεπτών, η διευκόλυνση των μετακινήσεων, η τόνωση της τουριστικής κίνησης και ταυτόχρονα η υποβοήθηση των εμπορικών σχέσεων των περιοχών.

Οι παριστάμενοι, αναγνώρισαν το όφελος για τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες ενώ ανάδειξαν και τα πολλαπλασιαστικά θετικά αποτελέσματα στον τουρισμό και όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα οποία θα προκύψουν από την διευκόλυνση των μαζικών μετακινήσεων των επισκεπτών της κάθε περιοχής προς τις άλλες.

Ιδιαιτέρως τους καλοκαιρινούς μήνες η διασύνδεση θα φέρει άμεσα ευδιάκριτα αποτελέσματα τα οποία θα καταγραφούν ενώ η πιθανή διεύρυνσή της και άλλες εποχές ή περιόδου του χρόνου επίσης θεωρείται μια πιθανή εξέλιξη με μετρήσιμο αποτέλεσμα στις οικονομίες των περιοχών. Τονίστηκε ότι η εκκίνηση διασύνδεσης Αίγινας-Μεθάνων-Επιδαύρου αποτελεί την αρχή για την υλοποίηση ενός μεγαλύτερου σχεδίου για δημιουργία ενός δικτύου μεταφορικής επικοινωνίας μέσω θαλάσσης το οποίο περιλαμβάνει την ένταξη και άλλων ηπειρωτικών περιοχών και νησιών του Αργο Σαρωνικού στην ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Στη συνάντηση αναδείχθηκε η ανάγκη επίσπευσης των σχετικών ενεργειών κάτι για το οποίο ο κ. Τσιλογιάννης αναφέρθηκε εκτενώς χαρακτηρίζοντας την ακτοπλοϊκή διασύνδεση ως πρωτοβουλία την οποία η οποία θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής της Επιδαύρου.

Στο πλαίσιο αυτό δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει ισχυρά την υλοποίηση της διασύνδεσης και την αξιοποίησή της για την περαιτέρω προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή της Επιδαύρου.

|