Προκήρυξη των τεσσάρων προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ 2014-2020 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

shade.gif

Την Πέμπτη 11-02-2016 ανακοινώθηκαν τέσσερα νέα προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ. Ευρώ για όλη τη χώρα, οι δράσεις αφορούν στην ενίσχυση ανέργων και αυτοαπασχολούμενων πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την αναβάθμιση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές καθώς και στην ενίσχυση Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Κύριες επιλέξιμες δαπάνες αποτελούν μεταξύ άλλων: η προμήθεια μηχανημάτων-εξοπλισμού, κτιριακές εγκαταστάσεις, προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής και λογισμικού, εγκαταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, υπηρεσίες προβολής προώθησης, μισθολογικό κόστος νέων εργαζομένων.

Αναλυτικότερα:

1. Πρόγραμμα “Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές”

Μπορούν να συμμετέχουν υφιστάμενες & νέες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις: Υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους 8 στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας και τηρούν βιβλία Β΄και Γ’ κατηγορίας, οι οποίες μέχρι 31/12/2015 έχουν κλεισμένες δύο ή περισσότερες διαχειριστικές χρήσεις ή Νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους 8 στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας και δεν εμπίπτουν στην ως άνω κατηγορία των υφιστάμενων και έχουν συσταθεί μέχρι 31/12/2015.

Περίοδος υποβολής: 7/4/2016 – 20/5/2016

Προκήρυξη: Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές

 

2. Πρόγραμμα “Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”

Υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είτε ανέργων είτε αυτοαπασχολούμενων, για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο.

Περίοδος υποβολής: 8/3/2016 – 15/4/2016

Προκήρυξη: Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

 

3. Πρόγραμμα “Νεοφυής Επιχειρηματικότητα”

Το πρόγραμμα “Νεοφυής Επιχειρηματικότητα” στοχεύει στη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια και στην ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία βιώσιμων νέων θέσεων απασχόλησης.

Περίοδος υποβολής: 17/3/2016 – 27/4/2016

Προκήρυξη: Νεοφυής Επιχειρηματικότητα

 

4. Πρόγραμμα “Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών”

Η δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» αναφέρεται στην ενίσχυση υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του τουρισμού.

Περίοδος υποβολής: 29/3/2016 – 17/5/2016

Προκήρυξη: Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών

 

|