Διαβούλευση και προτάσεις για το CLLD (LEADER) 2014-2020 στο Άργος (12/10/2015)

shade.gif

Με στόχο το σχεδιασμό του νέου προγράμματος CLLD (LEADER) 2014-2020 στην Ανατολική Πελοπόννησο, οργανώθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους – Μυκηνών, εκδήλωση διαβούλευσης από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε., σε συνεργασία με το Δήμο Άργους – Μυκηνών.

Τέτοιες εκδηλώσεις θα οργανωθούν και σε άλλους Δήμους με στόχο τη κατάρτιση του προγράμματος και την κατάθεση της συνολικής πρότασης από την Αναπτυξιακή Εταιρεία, η οποία βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας, για τη διεκδίκηση του νέου προγράμματος CLLD (LEADER) 2014-2020 στην Ανατολική Πελοπόννησο.

Αρχικά, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμπόσος έκανε λόγο ουσιαστικό για το επόμενο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου αναφερόμενος σε έργα τόσο στήριξης του αγροτικού τομέα και του τουρισμού, όσο και σε έργα αστικής ανάπλασης, αλλά και ανάδειξης των πολιτιστικών χαρακτηριστικών της περιοχής. Στη συνέχεια ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Γιώργος Μπόκος, παρουσίασε το μέχρι τώρα έργο της εταιρείας, την εμπειρία της στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα LEADER, την μεγάλη απορροφητικότητα που έχει αυτή πετύχει, αλλά και τα σημαντικά έργα (δημόσια και ιδιωτικά) που έχουν γίνει στην περιοχή.

Το λόγο πήρε η συνεργάτης της εταιρείας κ. Αγγελική Μανιταρά με την παρουσίαση με τίτλο: «Μαζί στο κατώφλι της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD 2014-2020), ενώ στο τέλος εκφράστηκαν απορίες, προβληματισμοί αλλά και προτάσεις από πολίτες, εκπροσώπους φορέων και επαγγελματίες που βρέθηκαν στη συζήτηση.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες και τις παρουσιάσεις από τη χθεσινή εκδήλωση.

Μαζί στο κατώφλι της Νέας ΠΠ 2014-2020

Σχεδιάζοντας με βάση την εμπειρία, ένα ΤΠ στα μέτρα μας

|