Διαβούλευση και προτάσεις για το CLLD (LEADER) 2014-2020 στο Αστρος (23/09/2015)

shade.gif

Με στόχο το σχεδιασμό του νέου προγράμματος CLLD (LEADER) 2014-2020 στην Ανατολική Πελοπόννησο, οργανώθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ, στο Αστρος, εκδήλωση διαβούλευσης από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα, σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Τέτοιες εκδηλώσεις θα οργανωθούν και σε άλλους Δήμους με στόχο τη κατάρτιση του προγράμματος και την κατάθεση της συνολικής πρότασης από την Αναπτυξιακή Εταιρεία, η οποία βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας, για τη διεκδίκηση του νέου προγράμματος CLLD (LEADER) 2014-2020 στην Ανατολική Πελοπόννησο.

Αρχικά, ο Δήμαρχος κ. Π. Μαντάς έκανε λόγο ουσιαστικό για το επό,ενο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου αναφερόμενος σε έργα τόσο στήριξης του αγροτικύ τομέας και του τουρισμού, όσο και σε έργα αστικής ανάπλασης, αλλά και ανάδειξης των πολιτιστικών χαρακτηριστικών της περιοχής. Στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα κ. Μαρίνης Μπερέτσος, προυσίασε το μέχριο τώρα έργο της εταιρείας, την εμπειρία της στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα leader, την μεγάλη απορροφητικότητα που έχει αυτή πετύχει, αλλά και τα σημαντικά έργα (δημόσια και ιδιωτικά) που έχουν γίνει στην περιοχή.

Το λόγο πήραν επίσης η οικονομολόγος κυρία Αγγελική Μανιταρά («Μαζί στο κατώφλι της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD 2014-2020) και ο σύμβουλος αναπτυξιακών προγραμμάτων κ. Σωτ. Μπόλης («Ένα LEADER πολιτισμού και εξωστρέφειας για την Κυνουρία»), ενώ στο τέλος εκφράστηκαν απορίες, προβληματισμοί αλλά και προτάσεις από πολίτες, εκπροσώπους φορεών και επαγγελματίες που βρέθηκαν στη συζήτηση.

Δείτε παρακάτω αποσπάσματα από τη χθεσινή εκδήλωση, αλλά και τι δήλησαν γι” αυτήν στην κάμερα του astrosnews ο Δήμαρχος κ. Π. Μαντάς και ο Διευθυντής της εταιρείας κ. Μαρ. Μπερέτσος.



|