Θεσμική συνεργασία του Βουλευτή Λακωνίας κου Σταύρου Αραχωβίτη με το νέο Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Πάρνωνα

Τις απόψεις του για το περιεχόμενο και τις προτεραιότητες της αγροτικής ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας στη Λακωνία είχε την ευκαιρία να αναπτύξει ο βουλευτής κος Σταύρος Αραχωβίτης  στους μετόχους και τα μέλη του νέου Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Πάρνωνα.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα την Κυριακή 21 Ιουνίου στη Σπάρτη. Ο Βουλευτής Λακωνίας ως γνώστης των θεμάτων του πρωτογενούς τομέα, των προβλημάτων της αγροτικής οικονομίας του νομού, αλλά και της δράσης και των αποτελεσμάτων της μακρόχρονης παρουσίας της Εταιρείας και των ανθρώπων, βρέθηκε σε ένα πολύ γνώριμο περιβάλλον. Στο πλαίσιο της παραπάνω συνάντησης η Διοίκηση της Εταιρείας, οι εκπρόσωποι των Δήμων και του Επιμελητηρίου του νομού, είχαν μία παραγωγική συζήτηση σε μια σειρά θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Μεταξύ άλλων έγινε ενημέρωση και για τη δημιουργία του θεσμού «Ευρωπαϊκό Αγροτικό Κοινοβούλιο 2015».

Η άμεση υποστήριξη θεμάτων χρηματοδότησης του τοπικού προγράμματος LΕΑDER με συγκεκριμένα αποτελέσματα ήταν η αυτονόητη ενέργεια του κου Βουλευτή, αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη νέα κυβέρνηση, με στοχευμένες ενέργειες  προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Την παραπάνω πρωτοβουλία ανέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας κος Σπύρος Φλώρος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, και στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Πάρνωνα κος Χαράλαμπος Λυσίκατος και ο Δήμαρχος Σπάρτης κος Ευάγγελος Βαλιώτης. Επίσης παρευρέθηκαν από το Δήμο Ευρώτα, η κα Ελένη Δεντάκου, από το Δήμο Μονεμβασίας, ο κος Κων/νος Μαυρομιχάλης, από το Δήμο Σπάρτης, ο κος Σαράντος Καπετανάκης και από την Τεχνική Υπηρεσία ο κος Κων/νος Βαρζακάκος,, από το Επιμελητήριο Λακωνίας, η κα Βασιλική Δερτιλή, ο κος Ιωάννης Παναρίτης και ο Πρόεδρος του Εξαγωγικού Τμήματος κος Γεώργιος Τσιμπίδης-Οινοποιός, από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα ο Γενικός Διευθυντής κος Μαρίνης Μπερέτσος και η κα Άννα Κοδέλλα, Υπεύθυνη Ε.Κ.Τ., καθώς και λοιποί επαγγελματίες-εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και επενδυτές του τοπικού προγράμματος LEADER.

Στη σύντομη υποδοχή για λογαριασμό της Εταιρείας και των συμμετεχόντων στην συνάντηση ο κος Φλώρος, συνεχάρη τον κο βουλευτή για την εκλογή του σε μία περίοδο κρίσιμη και ανέφερε:

«Αξιότιμε κύριε Βουλευτά, εκ μέρους των κυρίων Δημάρχων, των  εκπροσώπων φορέων και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Πάρνωνα θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την παρουσία σας.

Η κρίσιμη περίοδος που διανύει η χώρα μας απαιτεί σύμπνοια όλων των πολιτικών δυνάμεων και των παραγωγικών φορέων.  Η δική μας γνωριμία δεν απορρέει μόνο από την πολιτική σας ιδιότητα αλλά και από την επαγγελματική σας σταδιοδρομία όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν από θέσεις ευθύνης υπηρετήσατε το συμφέρον της πρωτογενούς παραγωγής και όλων των παραγωγικών φορέων. Με αυτόν τον τρόπο χτίστηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ μας και είναι ιδιαίτερη χαρά για μας να εκπροσωπούν τον τόπο άνθρωποι νέοι, που έχουν εργαστεί για την ανάπτυξη».

Ο κος Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής Λακωνίας, ανέφερε ότι θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης στον κοινωνικό και αναπτυξιακό τομέα. Η μικρή και μεσαία επιχείρηση τυποποίησης αγροτικών προϊόντων και η εξαγωγική δραστηριότητα είναι σημαντικοί παράγοντες για την βελτίωση του εισοδήματος των αγροτών. Τα αποτελέσματα από την δουλειά της Αναπτυξιακής Πάρνωνα στην υλοποίηση προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης είναι πολύ σημαντικά για τον Νομό και την Ανατολική Πελοπόννησο ευρύτερα και βρίσκεται στη διάθεση του Δ.Σ. για την κοινή προσπάθεια.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας κος Χαράλαμπος Λυσίκατος έκανε αναφορά στον ενιαίο κοινωνικοοικονομικό χώρο της Κυνουρίας και της Λακωνίας και στην πετυχημένη δράση της Εταιρείας στην οποία εργάστηκε ως Μηχανικός για πολλά χρόνια και σήμερα την υπηρετεί από θέση ευθύνης με την τιμή που του έκαναν οι συνεργάτες Δήμαρχοι στην Ανατολική Πελοπόννησο.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης καλωσόρισε την εκδήλωση και ανέφερε ότι οι γνώσεις και οι πρωτοβουλίες του κου Σταυρου Αραχωβίτη αλλά και η δραστηριότητα της Αναπτυξιακής Πάρνωνα αποτελούν σημαντικούς αρωγούς στην προσπάθεια των Δήμων στην πολύ δύσκολή οικονομική κατάσταση για τους δημότες και τον αγροτικό πληθυσμό.

|