Επίσκεψη εργασίας στα γραφεία της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κος Νίκος Πατσαρίνος, στο πλαίσιο των επαφών του με Φορείς της Αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ύστερα από προγραμματισμένη επίσκεψη βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα στο Λεωνίδιο Αρκαδίας.

Στην έναρξη της συνάντησης παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κος Χαράλαμπος Λυσίκατος ο οποίος υποδέχθηκε τους επισκέπτες στο Λεωνίδιο και είχε μια σύντομη ανταλλαγή απόψεων για επίκαιρα θέματα της Αυτοδιοίκησης όπως η χρηματοδότηση , τα κοινωνικά προγράμματα και η διαχείριση των απορριμμάτων.

Στην συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εταιρείας κο Βασίλη Σαλάκο και τον Γενικό Διευθυντή κο Μαρίνη Μπερέτσο ζήτησε επίσημη ενημέρωση για τις δραστηριότητες και την λειτουργία της Εταιρείας. Ενημερώθηκε αναλυτικά για τον προγραμματισμό τα έργα που υλοποιούνται και γενικότερα τις δραστηριότητες και λειτουργία της Εταιρείας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ενημέρωση υπήρξε από τον κο Πατσαρίνο για το αντικείμενο της Τεχνικής Στήριξης ΟΤΑ, που παρέχει η Εταιρείας μας μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας στους ΟΤΑ μετόχους της και τα αποτελέσματα  αυτής, καθώς επίσης και για τις διαδικασίες στελέχωσης της Εταιρείας, το οργανόγραμμα λειτουργίας και τις διαδικασίες οικονομικής διαχείρισης έργων και προγραμμάτων.

Οι Εκπρόσωποι της Εταιρείας, αφού παρείχαν την ενημέρωση που ζητήθηκε, παρουσίασαν αναλυτικά το πρόγραμμα LEADER που υλοποιεί η Εταιρεία στην Ανατολική Πελοπόννησο και την επίδοση της Εταιρείας σε επίπεδο χώρας, όπου κατέχει τη 2η θέση .

Η Διοίκηση της Εταιρείας ενημέρωσε τον κο Πατσαρίνο για το αίτημα νέας χρηματοδότησης προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν νέα επενδυτικά σχέδια στην περιοχή δημοσίου και ιδιωτικού ενδιαφέροντος.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συγκέντρωση με τους εργαζόμενους στην Εταιρεία με τους οποίους υπήρξε ανταλλαγή απόψεων.

Ο κος Πατσαρίνος πληροφορήθηκε για τη δημιουργία άνω των 20 νέων θέσεων εργασίας με νέους επιστήμονες από την Εταιρεία, κάτι που αποτελεί για την περιοχή σημαντική διέξοδο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας και οι εργαζόμενοι ζήτησαν την υποστήριξη του ρόλου των Αναπτυξιακών από τον κο Πατσαρίνο.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε.

|