Ο Χατζιδάκις αγαπούσε τον Vivaldi

shade.gif

Το μελωδικό ταξίδι που πραγματοποιήθηκε στη Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι εμπνευσμένο από δύο αξεπέραστους της μουσικής, που σφράγισαν τις διαφορετικές εποχές τους, τον Antonio Vivaldi και τον Μάνο Χατζιδάκι. Τα αριστουργήματα του Antonio Vivaldi ενέπνευσαν τον Μάνο Χατζιδάκι να δημιουργήσει μερικά από τα δικά του αριστουργήματα. Στα εικοσάχρονα από τον θάνατό του, ο Μάνος μας λείπει ακόμα περισσότερο. Και μέσα στην Άνοιξη, μια από τις 4 εποχές του Vivaldi, οι μελωδίες του Χατζιδάκι πρόσφεραν σε όσους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις συναυλίες, μια εξαίσια μουσική εμπειρία.

Σκοπός της ανωτέρω διήμερης εκδήλωσης ήταν η υποστήριξη αναβαθμισμένων πολιτιστικών γεγονότων και η ανάδειξη των φορέων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Πελοποννήσου, μέσω του προγραμματισμού της Περιφέρειας για την υποστήριξη των τοπικών φιλαρμονικών και χορωδιών, με την προμήθεια σε αυτούς στολών, μουσικών οργάνων, ηχητικών συστημάτων και λοιπού εξοπλισμού.

Το Υποέργο «Φεστιβάλ Πελοποννήσου», εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία εντάχθηκε για χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας “08 – Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου”, του Ε.Π. “Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι 2007-2013”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΠΤΑ), με φορέα υλοποίησης την Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε.

|