Με 500 κιλά τσακώνικη μελιτζάνα θα πληρωθεί η Αμάλ Αλαμουντίν για τις νομικές της συμβουλές

shade.gif

Ενθουσιασμένη με τις γεύσεις της ελληνικής γης και κυρίως με την τσακώνικη μελιτζάνα εμφανίστηκε σήμερα το πρωί η σύζυγος του Τζωρτζ Κλούνεϊ και επίσημη προσκεκλημένη της κυβέρνησης, Αμάλ Αλαμουντίν, η οποία έφθασε στην Ελλάδα με σκοπό να παράσχει νομικές συμβουλές σχετικά με την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο ενθουσιασμός της είναι τόσο μεγάλος που ήδη έχει έλθει σε συμφωνία με το περιβάλλον του πρωθυπουργού προκειμένου να αποζημιωθεί για τις νομικές της συμβουλές με 500 κιλά τσακώνικης μελιτζάνας, η οποία θα της αποσταλεί με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στη νέα έπαυλη που αγόρασε μαζί με τον σύζυγό της, στις όχθες του ποταμού Τάμεση.

Η κυρία Αλαμουντίν γεύθηκε για πρώτη φορά την τοπική γαστριμαργία της περιοχής του Λεωνιδίου χθες, κατά τη διάρκεια του δείπνου που διοργανώθηκε προς τιμήν της σε εστιατόριο του Πειραιά, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού, Κωνσταντίνου Τασούλα και της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη. Μετά το φαγητό, ρωτούσε αδιάκοπα τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου τι ήταν αυτή η καπνιστή πανδαισία, ερώτηση η οποία επέφερε αμηχανία στο τραπέζι καθώς κανείς από τους συνδαιτυμόνες δεν μπορούσε να εξηγήσει στα αγγλικά την πολυσχιδή ιστορία της μελιτζανοσαλάτας.Την αμηχανία τελικά έσπασε ο σεφ Λαζάρου, ο οποίος προσέφερε στην κυρία Αλαμουντίν ένα τάπερ με το γευστικό έδεσμα, για να το πάρει μαζί της.

Μετά από μια σύντομη κουβέντα σχετικά με τα γλυπτά του Παρθενώνα κατά τη διάρκεια του επιδορπίου, η κυρία Κλούνεϊ αναχώρησε για το ξενοδοχείο της συνοδευόμενη από την Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία έτσι κι αλλιώς διαμένει μόνιμα στο «Μεγάλη Βρετανία». Οι δύο κυρίες πέρασαν το βράδυ συζητώντας για τον καιρό στην Κυανή Ακτή το καλοκαίρι, ανταλλάσσοντας εμπειρίες από το κόκκινο χαλί των Καννών και το καζίνο του Μόντε Κάρλο και κάνοντας προβλέψεις για το επερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάντμιντον, ενώ έπιναν μαρτίνι και τσιμπούσαν τσακώνικη μελιτζανοσαλάτα και καναπεδάκια.

Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, είχε σχεδόν ξημερώσει όταν κατευθύνθηκαν προς τα δωμάτιά τους για ύπνο, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το φεστιβάλ τσακώνικης μελιτζάνας τον προσεχή Ιούλιο στο Λεωνίδιο.

Η επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στη χώρα μας θα ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ, λίγες όμως ώρες νωρίτερα, το μεσημέρι, η σύζυγος του χολιγουντιανού αστέρα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σύμφωνα με κύκλους του μεγάρου Μαξίμου πέρασε τις τελευταίες 36 ώρες προσπαθώντας να μιμηθεί τη φωνή και την προφορά του Τζωρτζ Κλούνεϊ στο «Καληνύχτα και Καλή Τύχη», σε μια προσπάθεια να πείσει την κυρία Αλαμουντίν να παρατείνει την παραμονή της στην Ελλάδα και να αναλάβει το ρόλο της επίσημης μασκότ του Πρωθυπουργού.

|