Ενέργεια 6.2.1

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα ΑΕ υλοποίησε επιτυχώς την ενέργεια 6.2.1 με τίτλο «Οργάνωση και υλοποίηση πρόσκλησης φιλοξενίας Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων και παρουσίαση σε ημερίδα (αλλά και σε επισκέψεις σε ελαιώνες και παραγωγούς ελιάς και λαδιού Πελοποννήσου) των προϊόντων αυτών της Περιφέρειας» κατόπιν υπογραφής σύμβασης με το ΚΕΤΑ Πελοποννήσου.
Στο τετραήμερο των εκδηλώσεων από 21-24 Οκτωβρίου 2005, πραγματοποιήθηκε οδοιπορικό σε ελαιώνες, πρότυπες επιχειρήσεις μεταποίησης, παραδοσιακά καταλύματα και εστιατόρια τα οποία ανέδειξαν την ελληνική κουζίνα με έμφαση στη γαστρονομία του ελαιολάδου, στις περιοχές της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Στο οδοιπορικό συμμετείχαν ανταποκριτές Μέσων Ενημέρωσης από χώρες του εξωτερικού και την Ελλάδα, εξειδικευμένοι σε θέματα γαστρονομίας, συγγραφείς και δημοσιογράφοι.
Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2005 πραγματοποιήθηκε στη Μονεμβασιά, στον πολυχώρο ΠΕΤΡΑ, ημερίδα με τίτλο: «Πελοποννησιακός Ελαιώνας: Η αξιοποίηση ενός ανεκτίμητου θησαυρού», στην οποία συμμετείχαν επιχειρηματίες τυποποίησης – μεταποίησης ελιάς και ελαιολάδου, εκπρόσωποι εμπορικών επιμελητηρίων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Αναπτυξιακών Εταιρειών, Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι μέσα από τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων αναζήτησαν τρόπους ανάδειξης και αξιοποίησης του ελαιολάδου, ως παράγοντα ανάπτυξης στην περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στον ίδιο χώρο, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, πραγματοποιήθηκε έκθεση προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου από επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και προβολή των τοπικών φορέων τουρισμού.
Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 28.500,00 €.

|