Ο ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΘΑ …ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ VIVALDI ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ!

shade.gif

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ
ΣΤΙΣ 25 ΚΑΙ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο μουσικός μαραθώνιος του Φεστιβάλ Πελοποννήσου συνεχίζεται.

Το μουσικό ταξίδι του Φεστιβάλ Πελοποννήσου συνεχίζεται αυτό το καλοκαίρι στις γειτονιές της περιφέρειας. Επόμενος σταθμός του Φεστιβάλ είναι η όμορφη πόλη της Καλαμάτας η οποία στα τέλη του Ιουλίου θα φιλοξενήσει ένα ξεχωριστό διήμερο μουσικών εκδηλώσεων.

Χατζιδάκις και Vivaldi έχουν δώσει ραντεβού στις 25 και 26 Ιουλίου στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας. Εκεί θα συναντηθούν τα τοπικά σχήματα των χορωδιών και των φιλαρμονικών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με την Αθηναϊκή Μαντολινάτα “Νικόλαος Λάβδας” και τη γνωστή Ελληνίδα σοπράνο κ. Ιωάννα Φόρτη.

Πρόκειται για μία μοναδική συνύπαρξη διαφόρων μουσικών σχημάτων που θα μας “ταξιδέψει” σε γνωστές μελωδίες και ρυθμούς από το παρελθόν. Για μια ακόμη φορά ο Χατζιδάκις θα αποδείξει πόσο αγαπούσε τον Vivaldi!

Κεντρικός στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου – μέσα από αυτό το Φεστιβάλ – είναι η ενίσχυση, η στήριξη αλλά και η ανάδειξη των τοπικών μουσικών σχημάτων και χορωδιών της Πελοποννήσου. Παράλληλα η Περιφέρεια, επενδύοντας έμπρακτα στον πολιτισμό, προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες αξιόλογες και ποιοτικές μουσικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή γνωστών μουσικών σχημάτων και καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Ο μουσικός μαραθώνιος του Φεστιβάλ Πελοποννήσου έχει ξεκινήσει από την Τρίπολη της Αρκαδίας, έχει συνεχιστεί στο Άστρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και έχει κάνει στάσεις, στο Ναύπλιο, στην Κόρινθο και τώρα στην Καλαμάτα.

shade.gif

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ευθύνη της διοργάνωσης του Φεστιβάλ Πελοποννήσου έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή “Πάρνωνα” υλοποιώντας το έργο “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΟΠΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ του ΕΠ “ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013” που συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ.

|