Φεστιβάλ Τσακωνιάς 2008

Στις 23 και 24 Μαΐου 2008 πραγματοποιήθηκε στο Λεωνίδιο Αρκαδίας το φεστιβάλ Τσακωνιάς 2008 με τίτλο “Γεύσεις και μουσικές στα σοκάκια του Λεωνιδίου”. Στο επίκεντρο της γιορτής shade.gifβρέθηκε η γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής με Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης και ειδικά την περίφημη τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έλαβε χώρα την Παρασκευή 23 Μαΐου στον κεντρικό δρόμο του εξαιρετικού αρχιτεκτονικού οικισμού του Λεωνιδίου όπου οι επισκέπτες γεύτηκαν δωρεάν τα εδέσματα των σεφ που παρουσιάστηκαν την επόμενη ημέρα.

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης «ξετυλίχτηκε» το Σάββατο 24 Μαΐου σε ένα πανέμορφο χώρο, στον παραποτάμιο δρόμο του Λεωνιδίου. Στο επίκεντρο της γιορτής ήταν η μαγειρική τέχνη επαγγελματιών μαγείρων από την Κύπρο, την Τυνησία, την Τουρκία και την Ελλάδα shade.gif οι οποίοι μαζί με τους βοηθούς τους κατέθεσαν τη δική τους συνεισφορά στη γαστρονομική αξιοποίηση ενός μοναδικού προϊόντος: της τσακώνικης μελιτζάνας. Περισσότεροι από χίλιοι κάτοικοι και επισκέπτες, είχαν την τύχη να γευθούν πρωτότυπες συνταγές και να έρθουν σε επαφή με τις πολλές γαστρονομικές δυνατότητες της τσακώνικης μελιτζάνας. Η διαδικασία εξυπηρέτησης των παρευρισκομένων κατά την παραλαβή των φαγητών ήταν άψογη καθώς είχε οργανωθεί εξ αρχής με κάθε λεπτομέρεια.

Ταυτόχρονα, αναπτύχθηκε έκθεση shade.gifτοπικών προϊόντων και έκθεση βιβλίου, ενώ μουσικές εκδηλώσεις πλαισίωσαν την όλη διοργάνωση. Οι διοργανωτές ευήκοοι όντες στα κελεύσματα της νέας εποχής, οργάνωσαν μια πρωτοπόρο – καινοτόμο εκδήλωση η οποία είχε στόχο την ανάπτυξη όχι μόνο του Λεωνιδίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Πελοποννήσου. shade.gifΠέραν της γνωριμίας του κοινού  με την περιοχή και τα προϊόντα της, σκοπός της εκδήλωσης ήταν να συνδεθεί η τουριστική εικόνα της περιοχής με την αγροτική παραγωγή, την πολιτιστική κληρονομιά και την αναπτυξιακή της προσπάθεια. Επίσης να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ παραγωγών αγροτικών προϊόντων, μεταποιητών, εμπόρων, αλλά και τουριστικών επιχειρηματιών, για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της περιοχής. shade.gif

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Λεωνιδίου και την Αναπτυξιακή  Πάρνωνα  στα πλαίσια του Άξονα 2 του Τοπικού Προγράμματος ΚΠ LEADER+ και της διατοπικής συνεργασίας με τίτλο ”Ανάδειξη της ταυτότητας της Πελοποννήσου”.

|