Ανάμεσα στις πλαγιές του Πάρνωνα και το Μυρτώο Πέλαγος είναι χτισμένο το γραφικό Λεωνίδιο, η πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, μια ακόμα περιοχή όπου συμμετέχει, έχοντας μάλιστα και το ρόλο του συντονιστή, στο διατοπικό πρόγραμμα «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές». Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν παράλληλα με το διάσημο πια Φεστιβάλ Τσακώνικης Μελιτζάνας “Μελιτζάzz” που γίνεται κάθε χρόνο στην περιοχή.

Γυρίσματα έγιναν εκτός από το γραφικό Λεωνίδιο με τα επιβλητικά αρχοντικά που αποτελούν εξαιρετικά δείγματα τοπικής αρχιτεκτονικής με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Πύργο Τσικαλιώτη ένα κτίριο του 1808, στο Παράλιο ΄Αστρος με τις εξαιρετικές παραλίες, στη λίμνη Μουστού, στα Βάτικα Λακωνίας και τον κάμπο Βοιών, στα Τάλαντα Λακωνίας και τον παραδοσιακό νερόμυλο, καθώς και στις Βελιές Μονεμβασιάς με τους μοναδικούς αμπελώνες.

Συνεντεύξεις πάρθηκαν από:

  • Χαράλαμπος Λυσίκατος Δήμαρχος Δήμου Νότιας Κυνουρίας,
  • Μαρίνης Μπερέτσος, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Πάρνωνα,
  • Γιώργος Τσιμπίδης οινοποιός, Βελιές Μονεμβασιάς
  • Γιάννης Τριβόλης μυλωνάς, Τάλαντα Λακωνίας
  • Γιάννης Γεροντίδης ιχθυοκαλλιεργητής,
  • Γιώργος Δερμάτης καλλιεργητής Βατικιώτικου κρεμμυδιού,
  • Ηλίας Πουτσελάς αγρότης οπωροκηπευτικών,
  • Μαρία Πουτσελά από τον αγροτικό συνεταιρισμό γυναικών Λεωνιδίου, και
  • Κατερίνα Πανταζή από τον φορέα διαχείρισης όρους Πάρνωνα και λίμνης Μουστού.

Τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν είναι:

  • Τσακώνικη μελιτζάνα, ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, Βατικιώτικο κρεμμύδι, μέλι, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, ζυμαρικά, γλυκά κουταλιού, τουρσιά, μαρμελάδες, μέλι, γύρη, λικέρ, παξιμάδια, αλεύρι, σαπούνι από λάδι, θυμάρι, ρίγανη, καπνιστός σολωμός, πέστροφα, οξύρυγχος και κρασιά με ξεχωριστό το Malvazia του Γιώργου Τσιμπίδη από τις Βελιές Μονεμβασιάς.

Στο ALAI KITCHEN BAR έγινε εκδήλωση γευσιγνωσίας με παραδοσιακά προϊόντα μαγειρεμένα με παραδοσιακούς αλλά και σύγχρονους τρόπους.

Η συνταγή που πραγματοποιήθηκε είναι: Cheesecake μελιτζάνας με μαρμελάδα ντοματίνια, από τον σεφ Ηλία Κόκκορη.