Εκπαιδευτική περιήγηση της Πολωνικής Ομάδας Τοπικής Δράσης Αλιείας “Pojezierze Dobiegniewskie” στην περιοχή παρέμβασης της Αναπτυξιακής Πάρνωνα

shade.gif

Λεωνίδιο, 22/03/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής περιήγησης της Πολωνικής ΟΤΔ Αλιείας “Pojezierze Dobiegniewskie” με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και την ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα της αλιείας με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα, ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος και ο Γενικός Διευθυντής της Πάρνωνα Α.Ε. κ. Μαρίνης Μπερέτσος υποδέχτηκαν στο Λεωνίδιο 22 άτομα-εκπροσώπους της εν λόγω Πολωνικής Ομάδας και λοιπών φορέων στον τομέα της αλιείας, όπου παρέμειναν το διάστημα από 19-21 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε συνάντηση των δύο Ομάδων Τοπικής Δράσης στο κτίριο της Φάμπρικας Πολιτισμού Λεωνιδίου, χαιρετισμό από τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της Εταιρείας κ. Χαράλαμπο Λυσίκατο και από τον κ. Γεώργιο Κανελλόπουλο, Σύμβουλο δημοσίων σχέσεων – Παροχή επιχειρηματικών συμβουλών στον κλάδο τις ιχθυοκαλλιέργειας καθώς και παρουσιάσεις με τα παρακάτω θέματα:

  • Παρουσίαση της Αναπτυξιακής Πάρνωνα από τον Γενικό Διευθυντή κ. Μαρίνο Μπερέτσο.
  • Παρουσίαση των δράσεων αλιείας του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD 2014-2020 και του Σχεδίου Προβολής, Επικοινωνίας και Επιχειρηματικότητας στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας  από τον κ. Παναγιώτη Γεωργοστάθη, Φυσικό Μsc, στέλεχος Αναπτυξιακής Πάρνωνα.
  • Παρουσίαση του Σχεδίου Συνεργασίας «Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας. Θάλασσα, αλιεία και υδατοκαλλιέργειες» από τον κ. Δημήτριο Μπογιατζή, στέλεχος του Δικτύου Δήμων Νήσων Αττικής.
  • Παρουσίαση της Πολωνικής Ομάδας Τοπικής Δράσης Αλιείας “Pojezierze Dobiegniewskie” και των δραστηριοτήτων της.

Στη συνέχεια η φιλοξενούμενη Πολωνική Ομάδα ξεναγήθηκε σε εγκαταστάσεις της εταιρείας Σελόντα, και συγκεκριμένα στην μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στο Ορθολίθι Άστρους και στο συσκευαστήριο «Fish fillet» στο Λυγουριό Επιδαύρου.

Η περιήγηση στην περιοχή του Λεωνιδίου ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο της Φάμπρικας Πολιτισμού και τη γνωριμία με τομείς όπως η αγροτική παραγωγή, το θαλάσσιο εμπόριο, το φυσικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή εμπειριών και η ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα της αλιείας, δεδομένου ότι η Αναπτυξιακή Πάρνωνα είναι πλέον Ενδιάμεσος Φορέας (ΕΦ) του ΕΠ Αλιείας και Θάλασσας για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας

Μαρίνης Μπερέτσος

 

 

 

 

 

|