Συνεχίζεται η μίσθωση διαμερισμάτων/ οικιών για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στην Τρίπολη

shade.gif

Κανονικά εξελίσσεται το Έργο «Διαμονή και βοήθεια σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες στην Τρίπολη», του προγράμματος ESTIA, το οποίο μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρίπολης, υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα A.E. Το Έργο χρηματοδοτείται από την Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).

Μέχρι σήμερα έχουν ήδη μισθωθεί 17 διαμερίσματα και έχουν προκαταβληθεί τα μισθώματα για το πρώτο τρίμηνο, ενώ 13 ακόμη διαμερίσματα έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου και Καταλληλότητας, ως προς την καταλληλότητά τους και θα μισθωθούν μέχρι τέλος Απριλίου. Με βάση το εγκεκριμένο πρόγραμμα απομένουν προς μίσθωση άλλα 20 διαμερίσματα στην πόλη της Τρίπολης μέχρι τέλος Μαΐου.

Στην πόλη της Τρίπολης φιλοξενούνται ήδη 9 οικογένειες ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανέλθουν σε 15. Οι αφίξεις και η εγκατάσταση των οικογενειών γίνεται ομαλά ενώ παράλληλα προχωρούν όλες οι ενέργειες για τα θέματα έκδοσης ΑΜΚΑ και ΑΦΜ των ωφελούμενων.

Σχετικά με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες που θα επιτρέψουν στα παιδιά να ενταχθούν ομαλά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η εμπειρία από την φιλοξενία των πρώτων οικογενειών καταγράφει μεγάλο παιδικό πληθυσμό από 2 μηνών μέχρι 12 ετών. Για τον πληθυσμό αυτό διαπιστώνεται αυξημένη ανάγκη σε παιδικά είδη από παιχνίδια, ρούχα, καροτσάκια, ποδήλατα, είδη μωρού, κλπ.

Όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη μίσθωση των διαμερισμάτων τους μισθώματος μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στον κο. Δημήτρη Κολινιώτη, κιν. 6937172202.

  • Για να δείτε την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας, πατήστε εδώ
  • Για να δείτε το κείμενο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, με τους όρους και τα δικαιολογητικά συμμετοχής, τις ελάχιστες προδιαγραφές, τις λεπτομέρειες μίσθωσης κτλ, πατήστε εδώ
  • Για να κάνετε λήψη της Αίτησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (doc μορφή), πατήστε εδώ

Επίσης, ενημερώνουμε τους κατοίκους της Τρίπολης αν διαθέτουν και έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν καινούργια ή μεταχειρισμένα, σε καλή κατάσταση, παιδικά είδη μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εθελοντισμού της Δομής Υποστήριξης Προσφύγων για να τα προσφέρουν είτε οι ίδιοι, είτε μέσω της Δομής. Υπεύθυνος επικοινωνίας: κ. Γεώργιος Φαρφαράς, κιν. 6936888967.

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου σε pdf μορφή, πατήστε εδώ

|