Μουσικές & Γεύσεις στα σοκάκια του Λεωνιδίου

Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Λεωνιδίου και η Αναπτυξιακή Πάρνωνα οργανώνουν μεγάλη εκδήλωση με επίκεντρο τη γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής με Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης και ειδικά την περίφημη τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου. Πρόκειται για διήμερη πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «Γεύσεις και μουσικές στα σοκάκια του Λεωνιδίου» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Μαΐου στον παραδοσιακό οικισμό του Λεωνιδίου. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων θα βρίσκεται η μαγειρική τέχνη επαγγελματιών μαγείρων – σεφ από την Τυνησία, την Τουρκία, την Κύπρο και φυσικά την Ελλάδα, οι οποίοι, μαζί με τους βοηθούς τους, θα αναδείξουν με την δική τους ικανότητα και εμπειρία τη γαστρονομική απόλαυση ενός μοναδικού προϊόντος όπως είναι η τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου, μαγειρεύοντας φαγητά όλων των ειδών.
Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα παρουσιαστεί έκθεση τοπικών προϊόντων, των τεσσάρων περιοχών LEADER+ Πελοποννήσου με κέντρα αναφοράς τα Καλάβρυτα Αχαΐας, τη Νεμέα Κορινθίας, τα Κρέστενα Ηλείας και το Λεωνίδιο. Πρόκειται για τέσσερις κωμοπόλεις της Πελοποννήσου με πλούσια κληρονομιά στον αγροτικό τομέα που επίμονα αναζητούν το ρόλο τους σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Η τοπική τσακώνικη μουσική παράδοση και οι τσακώνικοι χοροί θα προσφέρουν και φέτος άφθονο κέφι στους παρευρισκόμενους, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή ρουμάνικου χορευτικού συγκροτήματος που θα παρουσιάσει παραδοσιακούς Ρουμάνικους χορούς σε ένα ενδιαφέρον πάντρεμα διαφορετικών παραδοσιακών ακουσμάτων.
Καινούργιο στοιχείο της φετινής διοργάνωσης αποτελεί η δυνατότητα από τους επισκέπτες την Παρασκευή 23 Μαΐου σε κεντρικά σημεία του εξαιρετικού αρχιτεκτονικού οικισμού του Λεωνιδίου να προγευθούν δωρεάν τα εδέσματα των σεφ που θα παρουσιαστούν το Σάββατο 24 Μαΐου το βράδι.
Τέλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης και συγκεκριμένα κατά τη δεύτερη ημέρα η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα στα πλαίσια του σχεδιασμού του τοπικού προγράμματος ολοκληρωμένης αγροτικής ανάπτυξης στην περιοχή της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου, θα διοργανώσει εργαστήριο παραγωγής ιδεών για την αντιμετώπιση αναπτυξιακών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων στην περιοχή μας. Τα ευρήματα που θα προκύψουν από το εργαστήριο θα επεξεργαστούν από την Ομάδα Σχεδιασμού των προγραμμάτων, η οποία αποτελείται από στελέχη και υπαλλήλους της Εταιρείας, στα πλαίσια του Αξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Μπαλτατζής 2007-2013.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Δήμο Λεωνιδίου και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα Α.Ε. στα πλαίσια του Αξονα 2 του προγράμματος LEADER+ για την “Ανάδειξη της ταυτότητας της Πελοποννήσου” και συγχρηματοδοτείται από το ΕΓΤΠΕ – Π. και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Επισυναπτόμενα

Δελτίο Τύπου Μουσικές & Γεύσεις

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

|