Ενημερωτική Εκδήλωση για τις Επιχειρήσεις Τουρισμού στο Πλαίσιο Σχεδιασμού του Τοπικού Προγράμματος CLLD (LEADER) 2014-2020

shade.gif
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/02/2016 στη Φάμπρικα Πολιτισμού στο Λεωνίδιο, ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα και την Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κυνουρίας για τις Επιχειρήσεις Τουρισμού, στο πλαίσιο σχεδιασμού του νέου προγράμματος “CLLD (LEADER) 2014-2020 στην Ανατολική Πελοπόννησο”.

Η εκδήλωση είχε θέμα «Διαδικασίες Πιστοποίησης των Τουριστικών Καταλυμάτων στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας», σύμφωνα με τις Υπουργικές Αποφάσεις και Τροποποιήσεις αυτών με αριθ. 216/08-01-2015 και αριθ. 21185/22-10-2014 αντίστοιχα.

Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση της νέας νομοθεσίας, σχετικά με:

  • τον καθορισμό τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών και βαθμολογούμενων κριτηρίων για τα ξενοδοχεία και την κατάταξη αυτών σε κατηγορίες αστέρων.(ΦΕΚ: 216/ 08-01-2015)
  • την κατάταξη σε κατηγορίες με σύστημα κλειδιών και καθορισμό τεχνικών λειτουργικών προδιαγραφών των ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ).(ΦΕΚ21185/22-10-2014)
  • την επιθεώρηση για την κατάταξη ξενοδοχείων και ΕΕΔΔ σε κατηγορίες Αστέρων και Κλειδιών, σύμφωνα με τις Υπουργικές Αποφάσεις και τις τροποποιήσεις αυτών με αριθ. 216/08-01-2015 και αριθ. 21185/22-10-2014, αντίστοιχα.
Εισηγήσεις – Παρεμβάσεις στην Εκδήλωση 
(video)
  • Εισηγητής: κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος, Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας: «Η Σπουδαιότητα Ανάπτυξης του Ποιοτικού Τουρισμού στην Περιοχή μας».
  • Χαιρετισμός-Παρέμβαση: κ. Δημήτρης Αθανασόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.
  • Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων – Ενοικιαζόμενων Δωματίων Δήμου Νότιας Κυνουρίας, κ. Νικόλαο Ανεζύρη και τον πρώην Πρόεδρο κ. Στυλιανό Τσουκάτο.

  • Εισηγητής: κ. Νικόλαος Σαρούκος, Προϊστάμενος Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού – ΠΥΤ Τρίπολης: «Δυνατότητες Ενίσχυσης και Αναβάθμισης της Τουριστικής Ταυτότητας της Νότιας Κυνουρίας, μέσω των Νέων Τεχνικών και Λειτουργικών Προδιαγραφών Τουριστικών Καταλυμάτων».

  • Εισηγητής: κ. Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Υπηρεσίας Πιστοποίησης COSMOCERT Α.Ε: «Η Νέα Διαδικασία Κατάταξης και τα Πρώτα Συμπεράσματα από την Πρακτική Εφαρμογή της».

  • Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Γεωργοστάθης, Φυσικός-Ενέργεια & Περιβάλλον: «Δυνατότητες Χρηματοδότησης Τουριστικών Μονάδων της Τρέχουσας Περιόδου»

  • Παρέμβαση: κ. Μαρίνης Μπερέτσος, Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος/Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε: «Ο Σχεδιασμός του νέου Τοπικού Προγράμματος LEADER και οι Επενδύσεις στον Τουρισμό».
  • Δευτερολογία: κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος, Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας.

Για να αποκτήσετε τις παρουσιάσεις των ομιλητών, πατήστε στα παρακάτω link:

  1. Cosmocert A.E.- Kκατάταξη τουριστικών καταλυμάτων σε αστέρια και κλειδιά – Διαμαντόπουλος
  2. Δυνατότητες Ενίσχυσης και Αναβάθμισης της Τουριστικής Ταυτότητας της Νότιας Κυνουρίας – Σαρούκος
  3. Ο Σχεδιασμός του νέου Τοπικού Προγράμματος LEADER και οι Επενδύσεις στον Τουρισμό – Γεωργοστάθης

Πηγή: Leonidion.gr

|