Φεστιβάλ Τσακωνιάς 2007

shade.gifshade.gif

Στις 27 Μαΐου 2007 πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ Τσακωνιάς 2007 με τίτλο “Η Πελοπόννησος σας κάνει το τραπέζι με τσακώνικη μελιτζάνα”. Στο επίκεντρο της γιορτής βρέθηκε η μαγειρική τέχνη επαγγελματιών μαγείρων – σεφ από την Τυνησία, την Κύπρο και φυσικά την Ελλάδα, οι οποίοι, μαζί με τις νοικοκυρές του Λεωνιδίου, κατέθεσαν τη δική τους συνεισφορά στη γαστρονομική αξιοποίηση των προϊόντων της Πελοποννησιακής γης και ιδιαίτερα της Τσακωνιάς.

shade.gif

Ταυτόχρονα, αναπτύχθηκε έκθεση τοπικών προϊόντων  των τεσσάρων περιοχών LEADER+ Πελοποννήσου με κέντρα αναφοράς τα Καλάβρυτα Αχαΐας, τη Νεμέα Κορινθίας, τα Κρέστενα Ηλείας και το Λεωνίδιο. Πρόκειται για τέσσερις κωμοπόλεις της Πελοποννήσου που επίμονα αναζητούν το ρόλο τους σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, μέσα από την ποιοτική ανάδειξη και προβολή της αγροτικής κληρονομιάς του χθες και του σήμερα και ιχνηλατούν το μέλλον τους.

shade.gif

Μουσικές και άλλες εκδηλώσεις με έμφαση στους τσακώνικους παραδοσιακούς χορούς πλαισίωσαν την όλη διοργάνωση. Στόχος των διοργανωτών ήταν η πρωτοποριακή αυτή εκδήλωση να αποτελέσει μοχλό για την ανάπτυξη όχι μόνο του Λεωνιδίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

shade.gif

Πέραν της γνωριμίας του κοινού (κυρίως των επισκεπτών) με την περιοχή και τα προϊόντα της, σκοπός της εκδήλωσης ήταν να συνδεθεί η τουριστική εικόνα της περιοχής με την αγροτική παραγωγή, την πολιτιστική κληρονομιά και την αναπτυξιακή της προσπάθεια. Επίσης να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ παραγωγών αγροτικών προϊόντων, μεταποιητών, εμπόρων, αλλά και τουριστικών επιχειρηματιών, για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της περιοχής.

shade.gif

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Λεωνιδίου και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα Α.Ε. στα πλαίσια του άξονα 2 του Τοπικού Προγράμματος ΚΠ LEADER+ και της διατοπικής συνεργασίας με τίτλο “Ανάδειξη της ταυτότητας της Πελοποννήσου”.

|