ΦΕΣΤΙΒΑΛ Μελιτζάzz 2012 – Λεωνίδιο 12-15 Ιουλίου

shade.gif

μελιτζάzz, η [ουσ.]: [1] το είδος μουσικής jazz που παίζεται μόνο στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και συνοδεύεται απαραίτητα από εκλεκτούς μεζέδες και εδέσματα της πραγματικής τσακώνικης μελιτζάνας Λεωνιδίου, [2] η πολύ ιδιαίτερη jazz αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο η γλυκιά σαν μέλι τσακώνικη μελιτζάνα, είτε μαγειρεμένη ή ως γλυκό μελιτζανάκι.

Το 2011 η πρώτη μελιτζάzz μας πήγε ένα μικρό ταξίδι σε jazz μουσικές και γεύσεις.

Φέτος λέμε να κάνουμε ένα μεγαλύτερο ταξίδι, τετραήμερο. Και να πάμε λίγο πιο μακριά, να καλύψουμε όλη τη Μεσόγειο, από την ανατολή στη δύση. Με τοπικούς και μακρινούς χορούς και μουσικές, με ντόπιες και ξενόφερτες μελιτζανογεύσεις. Η μελιτζάzz του 2012 θα είναι ένα ethno-jazz ταξίδι στη Μεσόγειο, από την Πέμπτη 12 έως και την Κυριακή 15 Ιουλίου.

Μαζί λαούτο και καχόν, τσακώνικος χορός και flamenco, ταραντέλα και απτάλικο. Μαζί πολυφωνικά της Μακεδονίας και σεφαραδίτικα της Ισπανίας, γκρεκάνικα της κάτω Ιταλίας και jazz manouche/ gypsy swing της Γαλλίας, παραδοσιακά σμυρναίικα και ανδαλουσιανές bulerias. Στο Λεωνίδιο, σε έναν τόπο αρχοντικό, στην καρδιά της Τσακωνιάς, μιας σπάνιας γωνιάς της Μεσογείου.

Η Μεσόγειος με τον ουρανό και τη θάλασσά της, τα εξαιρετικά προϊόντα και τη μεσογειακή διατροφή, τους πολιτισμούς χιλιετιών, το μεσογειακό ταμπεραμέντο. Και ταυτόχρονα το σήμερα της Μεσογείου, η δεινή κατάσταση των περισσότερων από τους λαούς της, οι πόλεμοι, οι επαναστάσεις, η δυστυχία, η φτώχεια, η οικονομική κρίση.

Κρατάμε τον πολιτισμό μας, την παράδοσή μας, τη γαστρονομία μας, εμπνεόμαστε, δημιουργούμε και συνεχίζουμε. Η πολυφωνία των πολιτισμών της Μεσογείου, η ατμόσφαιρα στα σοκάκια του Λεωνιδίου, οι jazz μελιτζανογεύσεις μας και έτοιμο το τσακώνικο ταξίδι μας στη Μεσογειακή μουσική κουζίνα μελιτζάzz.

Καούρ εκάνατε το ταξείϊδι νάμου τα Μεσόγειο.

Καλώς ήλθατε στο ταξίδι μας στη Μεσόγειο.

Πρόγραμμα μελιτζάzz 2012

|