Ενίσχυση της Εξωστρέφειας – Προώθηση της Εξαγωγικής Δραστηριότητας των Επιχειρήσεων του Νομού Λακωνίας

Στις 12 Ιουνίου 2009 στην αίθουσα δημαρχείου Γυθείου, το Επιμελητήριο Λακωνίας και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα shade.gifστο πλαίσιο του Διατοπικού Σχεδίου «Ανάδειξη της Ταυτότητας της Πελοποννήσου» του τοπικού της προγράμματος Κ.Π. LEADER+, διοργάνωσαν εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων των Δράσεων «Ενίσχυση της Εξωστρέφειας – Προώθηση της Εξαγωγικής Δραστηριότητας των Επιχειρήσεων του Νομού Λακωνίας».

Η παραπάνω εκδήλωση αποτέλεσε μία προσπάθεια παρουσίασης των αποτελεσμάτων που επιτεύχθηκαν μέσα από τη συνεργασία shade.gifτου Επιμελητηρίου Λακωνίας με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα, με στόχο την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας στο Νομό Λακωνίας μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Μερικές shade.gifαπό τις σημαντικότερες Δράσεις που υλοποιήθηκαν ήταν το Εργαστήριο ενημέρωσης του προσωπικού του Επιμελητηρίου Λακωνίας, αναφορικά με θέματα εξωστρέφειας και διαδικασιών διεθνοποίησης επιχειρήσεων και η έκδοση ενός Οδηγού Ανάπτυξης Εξαγωγικής Δραστηριότητας για τις επιχειρήσεις του Νομού Λακωνίας.

Η προσπάθεια συμπληρώνεται με την ηλεκτρονική προβολή των εξαγωγέων, το πληροφοριακό σύστημα υποστήριξης επιχειρηματικών αποστολών και εκθέσεων καθώς και την επιχειρηματική αποστολή σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών στο Τορόντο του Καναδά που πραγματοποιήθηκε 14-19 Ιουνίου 2009.

Η εκδήλωση περιλάμβανε υποδοχή από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Κωνσταντίνο Πανδή και χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Πάρνωνα κ. Δημήτριο Τσιγκούνη. Εισηγήσεις παρουσιάστηκαν shade.gifαπό τον Πρόεδρο του Εξαγωγικού Τμήματος Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Γεώργιο Τσιμπίδη, από τον κ. Δημήτριο Γέρου, Σύμβουλο Επικοινωνίας, ο οποίος παρουσίασε τον Οδηγό Εξαγωγικών Δραστηριοτήτων, τον κ. Βασίλειο Κοντοστάθη, Σύμβουλο Marketing, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ανάπτυξη Δικτύωσης Franchising Τοπικών Λακωνικών Προϊόντωνshade.gif και από τον κ. Μπερέτσο Μαρίνο, Γενικό Διευθυντή της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, ο οποίος παρουσίασε το Πληροφοριακό Σύστημα Υποστήριξης των Εξαγωγών. Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των εισηγητών και των παρευρισκόμενων εξαγωγών-μελών του Επιμελητηρίου Λακωνίας.

Ως βασικά συμπεράσματα της συζήτησης αυτής θα μπορούσαν να καταγραφούν:

1. Η ανάγκη επένδυσης σε στελέχη που θα υποστηρίζουν τις εξαγωγές. Αυτό μπορεί να γίνει με 3 συνδυασμένους τρόπους.

shade.gif2. Στήριξη ενός ποιοτικού brand name για τα λακωνικά προϊόντα.

3. Παραγωγική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων με σωστό σχεδιασμό και σωστούς συνεργάτες.

|